Het is al een tijdje stil rondom Avalanche Studios, de ontwikkelaars van Just Cause 1 & 2. Op het Game Developers Conference, kortweg GDC, hebben ze echter toch hun woordje gedaan: ze zullen dit jaar tenminste 1 nieuwe game aankondigen tijdens het E3 evenement dit jaar!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met Just Cause 2, deze game heeft in onze review, weliswaar een lange tijd geleden alweer, een dikke 8 gekregen. Echter behaalde Avalanche Studios ook met deze game nog niet zoveel succes, dus komen ze dit keer met een gloednieuwe game!

Veel is er nog niet bekend over de game, maar de ontwikkelaars konden wel al melden dat het geen vervolg zal zijn op Just Cause 2, of hun Xbox-exclusive Renegade Ops. Een logische keuze, aangezien deze games niet heel erg veel indruk maakten op het publiek. De ontwikkelaars konden de volgende details melden:

“We aren’t particularly interested in movie-based games, I think the whole industry destroyed that. So much money’s been pumped into those crappy games, it’s amazing. It’s really scary when you look at how bad they are.”

Verder wisten ze te melden dat het verhaal een belangrijke rol gaat spelen en het een open-world game wordt. Dit houdt in dat je grote gebieden hebt waarin je je vrij rond kunt bewegen, vergelijkbaar met de GTA games. Tenslotte geven ze aan dat de game gebruik zal maken van dezelfde engine als Just Cause 2.

Misschien krijgen we wel een aankondiging voor de PlayStation Vita, wie weet? Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd!