Van de mensen die in het bezit zijn van een PS Vita, vraagt een groot deel zich ongetwijfeld af waarom er nog geen Angry Birds voor te verkrijgen is. Met een zeer soepele touchscreen en de prima besturing, is hier nog geen duidelijkheid over.

Als het aan ontwikkelaar Rovio ligt, komt Angry Birds op ‘alle schermen’ terecht. Ze willen de game poorten van Smartphone tot PS3 en van Tablet tot PS Vita. Over deze laatste kunnen ze helaas nog niks kwijt, want Sony wil wat Rovio betreft nog niet helemaal meewerken. Er wordt afgewacht of de PS Vita goed op de markt zal liggen en dan wordt er een besluit genomen of Angry Birds eventueel een poort naar de PS Vita zal krijgen.

Het is in dat geval nog maar af te vragen hoe duur een eventuele versie van Angry Birds op de PS Vita zal gaan kosten, want met Plants versus Zombies zagen we een belachelijk bedrag tegemoet in de PS Store. Persoonlijk zou ik Angry Birds graag op de PS Vita zien, puur om tussendoor even een paar keer met de katapult te slingeren om de game vervolgens even te laten rusten. Wij vragen ons dan ook af of jullie Angry Birds op de PS Vita willen zien! Laat het ons weten in de reacties.

“We’ll have our games on the 3DS pretty soon. The Vita we haven’t decided what to do about yet, but of course we want to be on all the screens, so let’s see how the Vita does in the market. And of course, always when working with these console guys it’s not that we can decide, it’s really if Sony wants to have Angry Birds on Vita. It’s more up to them than to us.”