http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f5f6437a999f.jpg

Het houdt maar niet op met al die uitgevers die meer liefde beginnen te tonen voor de iPad. Eerder was Epic Games al in het nieuws door te zeggen dat de iPad 3 krachtiger was dan de PS3 en Xbox 360. Toen deed Epic Games er nog een schepje bovenop, door te zeggen dat Apple mogelijk Nintendo, Sony en Microsoft verslaat op console-gebied. Maar Mike Capps, Vice-President van Epic Games, gaat nog een stapje verder. Hij zegt namelijk dat Apple wel degelijk veel geeft om ‘triple-A’-games en dat een wereld met iPad als console best gemakkelijk in te denken is. De iPad kan dan draadloos communiceren met je TV door middel van AirPlay en ook draadloos met een controller.

“Apple is definitely building their devices as if they care a lot about ‘triple-A’ games. It is quite easy to imagine a world where an iPad is more powerful than a home console, where it wirelessly talks to your TV and wirelessly talks to your controller and becomes your new console.”

Frank Gibeau van Electronic Arts is het met Mike Capps eens dat de iPad op die manier een console kan vervangen. Wanneer de iPad volgens hem meer processorkracht gaat krijgen zullen ze een game maken die je op de TV kunt spelen.

“When the iPad gets to the processing power that’s equal to an Xbox 360 and it connects to a television, that’s no big deal to us. We’ll put the game through the iPad and have it display through the television.”

Dan krijgen we nog studio manager Kristoffer Waardahl van Crytek, die de iPad ook wel ziet zitten als nieuwe console.

“As more people come to these platforms, we have to follow our fans,” explaining why the studio most known for pushing the highest of the high-end graphics in hardcore games is releasing its first iPad title this spring.

Mocht het zo gaan zijn dat de iPad straks met een controller kan communiceren en het beeld ook nog eens tegelijkertijd draadloos naar de TV kan sturen, dan gaat het een heel ander verhaal worden. De iPad zal alleen in mijn ogen moeite hebben om de grafische kracht van een grote home console te kunnen evenaren. Ook vind ik dat niet alle apparaten perse in een apparaat moet zitten. Er is bijvoorbeeld nog altijd ruimte voor spiegelreflex camera’s, omdat niet iedereen foto’s wilt schieten met een telefoon. Maar dat Apple aan het knagen is om een plekje in de gamesindustrie te krijgen, dat is wel duidelijk.