Chris Avellone, creative director van de aankomende titel Alpha Protocol, vindt dat seks een erg belangrijk element is in Role-Playing Games. Vooral het idee dat je eerst een persoon van je moet laten houden om seks ermee te hebben vindt hij belangrijk.

Avellone heeft onlangs nog tegen Destructoid verteld dat er een aantal sex scènes te zien zijn in Alpha Protocol, dit was een belangrijke stap volgens hem. Het is volgens hem ook geen seks maar een onderdeel van menselijke interactie. Zo zal de games nog realistischer worden, je voelt je meer betrokken bij de game wereld en je characters. Dit is al de tweede RPG met een seks scène erin, Dragon Age: Origins kwam onlangs ook nog in opspraak omdat de ESRB een verkeerde score had toegekend.

Of dit wel zo’n goed idee is, daar zijn de meningen over verdeeld. Als dit in iedere game het geval zal zijn dan zouden de minderjarige geen games meer aan kunnen schaffen omdat de games allemaal 18+ zijn. Natuurlijk kan het niet bij iedere game, seks op het voetbalveld lijkt ons niet echt handig als je een penalty aan het nemen bent.