http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f68a96fece1a.jpg

De nieuwe iPad mag dan wel de hoogste resolutie hebben uit alle tablets, qua kleur is het nog steeds niet geweldig. Er is absoluut een verbetering vergeleken met de iPad 2, maar het had beter gekund voor dat geld. De grote eyecatcher van de PS Vita is dat prachtige 5″ OLED-scherm, wat echt een beest is. Natuurlijk is de PS Vita lange na niet zo scherp als een iPhone of nieuwe iPad, maar zegt resolutie eigenlijk wel alles? Het is een persoonlijke voorkeur wat je belangrijker vindt, kleur of scherpte.

Voor mij staat kleur iets hoger in het vaandel dan resolutie, alhoewel beide cruciaal zijn voor een mooi scherm. Ik heb alleen liever een 720p televisie waar de kleuren letterlijk van het scherm spatten, dan een 1080p televisie die ietwat flets is. De PS Vita daarentegen vind ik absoluut niet onscherp en de resolutie is naar mijn idee eigenlijk best netjes.

Een Japans blog genaamd HighGamers besloot de schermen met elkaar te vergelijken en het resultaat is best interessant. Natuurlijk zijn deze foto’s gemaakt met een digitale camera – ja, de kwaliteit gaat hier van achteruit en er komen artifacts op het scherm. Maar leg je iPhone maar eens naast je PS Vita en je ziet hetzelfde, de PS Vita heeft gewoon veel meer kleur. De eerste de beste die de PS Vita dan ook duur durft te noemen, is niet goed wijs. Dan nog even dit, gamen met knopjes is ook nog eens veel beter.

Bekijk de foto’s hieronder maar eens.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f68a9a96a3fb.jpg

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f68a9b07c635.jpg