We zagen al eerder dat de PS Vita uiteindelijk ook in verschillende kleuren zal lanceren. Zo liet de foto onderaan dit bericht al zien wat er bijvoorbeeld allemaal mogelijk is qua kleur, de witte PS Vita is alleen ook in trailers verschenen. Zelfs tijdens de allereerste aankondiging van de NGP (Next Generation Portable, codenaam voor de PS Vita) was er een witte versie te zien. Kotaku bericht dat Famitsu, een populaire Japanse gamescommunity, een enquete heeft gehouden welke kleur de Japanners het liefst willen zien.

Het komt niet geheel als een verrassing maar dit was de kleur wit. De PS3 is in het Japan en Korea al een hele lange tijd in het wit te krijgen, sterker nog ik heb zelf ook een Aziatische witte PS3. De kleur wit voor een PS Vita was goed voor 34 procent van alle stemmen, 21 procent was voor blauw, zilver 16 procent, en groen eindigde op de vijfde plek met 10 procent.

Andere modellen waar Japanners ook op gestemd hadden waren een roze model, rood en wit en de klapper op de vuurpijl; een transparante. Waarom je in vredesnaam een transparant model zou willen is mij een raadsel. Ik weet alleen nog wel dat ik vroeger vol verbazing naar de transparante Gameboy in de etalage zat te staren. Alleen in deze tijd met de PS Vita? Nee, daar past transparant denk ik niet meer zo goed tussen.

http://playsense.nl/images/file/img_4f6b25a256671.jpg