Als ik iets niet verwacht had dan is dat het feit dat een Belgisch games tijdschrift de eerste zou zijn met meer informatie en onthullingen over GTA V. Belgisch tijdschrift Chief heeft namelijk hun cover onthuld voor volgende maand (april) waarop ze beweren heel wat uit de doeken te gaan doen over GTA V. Of het gaat om een exclusieve onthulling met Chief en Rockstar, dat lijkt me sterk. Waarschijnlijk zal Rockstar snel meer gaan onthullen en print-media krijgt vaak voorrang omdat daar vertraging in zit als het gaat om publicatie. Het magazine is namelijk volgende week al verkrijgbaar.

Mocht het nu zo zijn dat Chief wel een exclusieve scoop heeft gekregen van Rockstar, dan hoeven we niet lang meer te wachten. Ze beloven ons de onthulling van de Los Santos map, de hoofdpersoon en tevens ook de eerste beelden. Oftewel alle informatie waar we al maanden op wachten en waar elke gamer natuurlijk naar uitkijkt.

Ook kan het zo zijn dat Chief gewoon een achtergrond artikel heeft gemaakt en dat het wellicht niet gaat om echte nieuwe feiten over de game. Ik heb Chief die vraag gesteld via Twitter en hoop hier antwoord op te krijgen, ik ben zeer benieuwd wat dit kan zijn.

Overigens is het volgende week ook 1 april, mochten ze alleen nu al een 1 april grap gaan lanceren dan zou ik dit eigenlijk een beetje sneu vinden. Laten we hier dan ook eerst maar niet vanuit gaan en hopen dat Chief niet zo kinderachtig is om een 1 april grap al op 22 maart te lanceren. Dit zou immers uiterst misleidend zijn en een vrij trieste manier op bekendheid te krijgen. 1 april grappen hoor immers op 1 april te gebeuren en niet van te voren al, laat staan een week.

Het geeft allemaal een raar gevoel, niet alleen om 1 april, maar ook het feit dat dit niet echt Rockstar is. Rockstar onthult nieuwe details meestal met een trailer en al helemaal niet met magazine exclusives, laat staan met een klein Belgisch tijdschrift. Ik heb inmiddels een mailt naar de heren van Rockstar Nederland gestuurd om te vragen of het gaat om een legitieme onthulling.