Assassins Creed III is al ruim drie jaar in ontwikkeling

Het moge duidelijk zijn dat Assassins Creed vandaag weer helemaal in het zonnetje staat, toepasselijk trouwens. Vanmiddag werd een eerste gelekte Collectors Edition vermeld en zojuist is er opnieuw informatie omtrent de game naar buiten gekomen.

Als we Ubisoft namelijk mogen geloven, is Assassins Creed III al zo’n drie jaar in ontwikkeling, verdeeld over acht verschillende studio’s! Welke studio’s allemaal hebben meegewerkt aan de game is niet duidelijk geworden. De game zal aan het einde van het jaar in de winkelschappen liggen, dus zal de game in totaal zo’n vier jaar ontwikkeling met zich meedragen. Het beloofd volgens Ubisoft dan ook een waar spektakel te gaan worden.

“We’ve had over three years of development and we’ve still get a few months to go. This is a Ubisoft Montreal production, but the game is being made by eight different studios across the world to support it. This game is much bigger than any Assassin’s game before, so we need to make sure we had enough ‘power’ behind it.”

Boxshot Assassin's Creed III

Assassin's Creed III

Releasedatum:
30-10-2012
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Ubisoft
Ontwikkelaar:
 1.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ben benieuwd als er zo veel studio’s aan mee werken moet het wel iets goeds worden

 2. Anoniem -   
  77.166.11.xxx's avatar

  dan moet het ook een langer verhaal zijn dan ac 2. want dat was maar iets van 8 uur. en dat vindt ik toch echt te weinig. een spel zonder multi.

 3.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Voor mij is de hype om AC er een beetje af. Ik vind alle delen toch een beetje van het zelfde hebben. Ik zal hem wel aanschaffen, maar zeker niet direct bij release.

  Daarnaast vind ik dat ze een beetje van het hele Assassins gebeuren afdwalen met pistolen die veel lawaai maken… Het leuke is juist een beetje sluipen en onverwacht overvallen…

  Maar goed, ik ben er van overtuigd dat het wel weer om een erg goede game zal gaan. Hopelijk duurt ie nu wat langer inderdaad… 😉

 4.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Dit klopt ook wel want het verhaal van Brotherhood moest al in deel 2 verwerkt zitten maar ze vonden dat het dan te groot werd ofzo dus gingen ze daar maar een stand-alone game van maken. Revelations mocht dan voor mij een expansion zijn van 2.

  Ik denk dat Brotherhood en Revelations ook relatief snel gemaakt zijn en dat na deel 2 er direct aan de slag was gegaan met 3. Er waren al geruchten voor een derde deel in de VS of Egypte. Uitendelijk toch VS geworden

 5.    919 XP
  Floepert's avatar

  Nou ik geloof het graag!

 6.    132 XP
  speler's avatar

  Als het dan maar geen graphics van 3 jaar geleden zijn.

 7.    2260 XP
  iRobbert-'s avatar

  Dit had ik niet verwacht, ik verwacht veél van deze game!

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Hopelijk is het te zien aan het eind product.

 9. Anoniem -   
  Direc's avatar

  honestly, I have to say halo 3s and especially ecaehrs campaign were somewhat disapointing, because the game sets it up so you just kill one group of enemies and move on to the next one, theres no sense of exploring, like the first two had.I play reach mostly for the multiplayer, because its so fun and addicting.What is killzone like? Is there more than just shooting?