http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f745f73ab00a.jpg

Het orakel heeft weer gesproken. Deze keer heeft onze favoriete analist Michael Pachter het over de PlayStation 4, naar aanleiding van de informatie die vannacht uit de doeken gedaan werd door Kotaku. De beste man heeft namelijk weer wat te melden over de tweedehands games maatregelen die het apparaat zou moeten krijgen.

Pachter is van mening dat, mits de PlayStation 4 tweedehands verkoop boycot, retailers die tweedehands games in de aanbieding hebben de PlayStation 4 zullen boycotten. Pachter doelt hiermee onder andere op GameStop, maar voor ons zou dat dus de Gamemania worden. Pachter zei het volgende over de kwestie:

“It isn’t really in Sony’s or Microsoft’s best interests to block used games. It would benefit Activision and EA slightly, and would hurt GameStop a great deal. If Sony unilaterally did this, I could see GameStop refusing to carry their console, and sales of the PS4 would therefore suffer.”

Alhoewel ik er ook vanuit ga dat GameStop en andere verkopers niet al te blij zouden zijn met deze maatregelen denk ik niet dat het compleet uit het assortiment halen van een gloednieuwe console een betere oplossing zou zijn. Maar goed, ik heb niet dezelfde glazen bol als Pachter, dus laten we de beste man blindelings vertrouwen en Sony deze waarschuwing op het hart drukken.