Best Buy sluit maar liefst 50 winkels en boekt verlies

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f75009e263ad.jpg

Online shoppen blijft een stijgende lijn behouden en dat zal waarschijnlijk de komende 7 jaar ook wel zo blijven. Best Buy, een beetje de Media Markt van Noord-Amerika alleen dan groter, lijdt er ook onder. Amazon wordt alsmaar groter en groter en Best Buy heeft te kampen met verliezen. Zo meldt het concern dat ze over het laatste kwartaal maar liefst 1.7 miljard Amerikaanse dollar verlies hebben geleden. Vergeleken met dezelfde periode in 2011 hebben ze 651 miljoen Amerikaanse dollar minder winst gemaakt.

Het bedrijf is al een tijdje flink aan het dalen qua inkomsten en dus belooft de toekomst niet veel goeds. Ze gaan dan ook op het moment in heel Noord-Amerika maar liefst 50 winkels sluiten en zo’n 400 personeelsleden ontslaan op het hoofdbureau. Tegenhangers van Best Buy zijn in Noord-Amerika vooral NewEgg, Amazon en zelfs Walmart. Deze bedrijven boeken enorme winst en het lijkt er dus op dat Best Buy geen lang leven bekoren is.

 1.    476 XP
  Klart's avatar

  Ik hoop dat (in België) FNAC en Free Record Shop dezelfde toer op gaan (Media Markt valt nog goed mee). Schandalige prijzen daar. 69,90 Euro voor een nieuwe game? Ben je gek? 59 Euro voor oudere games die je online nieuw kan kopen voor 15 Euro?

  Sluiten die handel.

 2.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Owyea

 3.    1778 XP
  Wesley_PS's avatar

  @Klart: precies, stelletje afzetters

 4.    958 XP
  Fatoeboy's avatar

  jammer jammer jammer dat is pech! boing