Sony heeft zojuist een gloednieuwe firmware vrijgegeven voor de PS Vita, namelijk versienummer 1.65. Dit kondigde Sony aan op het PlayStation Blog, inclusief informatie over de firmware. Deze nieuwe firmware brengt helaas niet veranderingen met zich mee die wij eerder genoemd hebben in dit artikel. Zo krijgt de internetbrowser met firmware 1.65 geen HTML5 ondersteuning of flash. Het bekijken van bijvoorbeeld Youtube-filmpjes blijft dus vooralsnog onmogelijk.

Wel heeft Sony een alarm toegevoegd bij instellingen, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken als wekker. Verder komt er nu een ‘arrow’ wanneer er een nieuwe activiteit is in de LiveArea. Voor de mensen die de ‘caps lock’-toets missen op het PS Vita toetsenbord hebben we ook goed nieuws, deze is nu toegevoegd.

Verder ontbreekt er nog altijd veel bij de PS Vita, zo wachten we nog altijd op meer informatie rondom Remote-play, PS One classics moeten nog speelbaar worden, de webbrowser moet een update krijgen en zo zijn er nog vele andere kleine dingen. Ook willen we graag mappen zien voor applicaties en downloads die verdergaan bij stand-by modus. Iets wat ook al meerdere keren aangegeven is door andere mensen. Ook kun je nog altijd niet zien wanneer iemand op zijn PS Vita speelt, tenminste als je op je PS3 zit.

Aangezien er bij Sony met firmwares die iets nieuws introduceren altijd minimaal een maand tussenzit, verwachten we bovengenoemde functies niet al te snel te zien op de PS Vita. Op zijn zachtst gezet zijn we dan ook best wel teleurgesteld in deze firmware update, we hadden er echt meer van verwacht. Met name ondersteuning voor PSone games en HTML5 ondersteuning had eigenlijk al vanaf de release aanwezig moeten zijn.

Volledige Changelog

  • Alarmklok instelbaar
  • PS Vita kan nu na 10 minuten op stand-by worden gezet onder stroombesparing
  • Caps-lock toegevoegd aan het PS Vita on-screen toetsenbord
  • Een ‘arrow’ is zichtbaar bij een nieuwe activiteit in de desbetreffende LiveArea
  • Notificaties kunnen uit of aan gezet worden (onder Geluid & Weergave)

Firmware 1.65 voor de PS Vita weegt 97MB.