Bronnen van bekend Amerikaanse website IGN zouden mogelijk informatie hebben verschaft aan de website betreft de nieuwe PlayStation. Deze nieuwe console gaat mogelijk PlayStation Orbis heten of gewoon PlayStation 4. De console zou een AMD-processor bevatten samen met een AMD GPU.

De CPU in de console zou een AMD A8-3850 zijn, een razendsnelle processor van AMD. De videokaart zou een AMD Radeon HD 7670 zijn. Deze videokaart is als het ware een opgepompte versie van de 6670, die volgens geruchten in de Xbox 720 zou moeten zitten. Wel zouden beide consoles van zowel Microsoft als Sony qua graphics gelijkwaardig aan elkaar zijn. Ditzelfde geldt nu voor de PS3, alhoewel de PS3 op enkele vlakken wel een voorsprong heeft zoals Blu-ray.

De nieuwe PS4 zou ook volgens IGN DirectX 11 gaan ondersteunen, wat ontwikkelen van games stukken makkelijker maakt. De kloksnelheid van de grafische kaart ligt op 1Ghz en een geheugen van 1GB VRAM.

De geruchten zijn niet geheel nieuw, maar het is de tweede keer dat dezelfde geruchten opduiken alleen nu dan ook bij IGN. Dit doet ons geloven dat bovenstaande specificaties zo maar eens de real deal kunnen zijn.