Het is geen geheim dat Borderlands een gigantisch succes is geweest voor Gearbox. De game had met haar toffe graphics, gigantische lading aan gameplay en leuke co-op ervaring een ijzersterke fundering. Maar wat Gearbox wel is opgevallen is dat er wellicht iets niet lekker zat voor de solo spelers, namelijk mensen die in jouw game joinen en het verhaal verpesten.

Daar is in Borderlands 2 verandering in gekomen, iets wat Steve Gibson van Gearbox in een interview met CVG benadrukt. Hij had het volgende over de kwestie te zeggen:

“The story stuff and the mission system… that works really well with the guys who love to play solo, because we want people who are passionate about that solo experience to experience that. So yeah, the story telling and the mission system is aimed right at those guys, because that’s a big deal. Tonnes of people play solo and a lot of guys don’t like jackasses messing with their story.”

Wat ons betreft is het al onmiddellijk een goede zaak dat Gearbox naar kritiek van de fans heeft geluisterd en ik kan in ieder geval niet wachten op deze game.