Volgens Take-Two zijn CEO is THQ er over 6 maanden niet meer

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f7ee2bf349f2.jpg

Gewaagde uitspraak van Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two. Tijdens de MIT Business in Gaming conference deed hij namelijk de uitspraak dat THQ er straks niet meer is, binnen 6 maanden in ieder geval. THQ zit al een tijdje in de problemen en er waren eerder al geruchten dat het bedrijf failliet zou gaan. Daarnaast waren er een flink aantal ontslagen, was er nog een kleine ruzie met Adidas en hadden ze besloten zich alleen nog te richten op core franchises.

De grootste fout volgens Strauss Zelnick is dat het bedrijf zoveel licenties heeft gekocht, die immers niet goedkoop zijn. De enige beslissing die denk ik behoorlijk goed was is de South Park licentie, THQ komt namelijk met een RPG van deze TV-serie. Volgens Strauss waren licenties zoals UFC en WWE wellicht ook niet de beste beslissingen, omdat dit flink in je winst snijdt.

“THQ’s strategy was licensed properties, first and foremost,” he said during a “fireside chat”reported by Joystiq. “License stuff from other people, whether it’s UFC or WWE or a motion picture property, and make a game around that. Our approach, since we took over the company, is 100% owned intellectual property.”

Of de CEO gelijk gaat hebben, dat weten we over 6 maanden. Laten we alleen hopen dat THQ het roer weet om te gooien en nog lang bij ons zal blijven.

 1.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Vandaar dat ik zomaar een mail van ze krijg ‘ was zeker een laatste wanhoop poging’.

 2.    1957 XP
  klupido's avatar

  Ik denk dat deze man nog wel eens gelijk gaat hebben ook !Krijgen we nu misschien een betere WWE 😀 door rockstargames bijvoorbeeld is grap is grap is grap

 3.    7395 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Anders trappen ze toch wat licenties de deur dat geeft ze misschien weer wat ademruimte.

 4.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  Thq is baas gun het ze niet