http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a7f225b09d2e.jpg

Ter aanvulling van deze uitgebreide special, over hoe je de PS3 het beste kunt instellen voor het mooiste beeld, hebben we hier enkele tips voor je TV. Meestal is het voor veel mensen een raadsel op hoeveel ze opties als helderheid contrast en kleur moeten instellen. Vandaar dat we je even op weg helpen met onderstaande tips. Alvorens je hieraan begint raden we je wel aan eerst deze special te lezen!

De helderheid instellen

De helderheid van je TV is een van de belangrijkste onderdelen die je goed moet afstellen. Zet je het te hoog? Dan wordt zwart lichtgrijs en zet je het te laag? Dan zie je geen details meer in donkere beelden. Vandaar dat we onderstaand plaatje gebruiken om dit juist in te stellen.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a7f1f4971bd9.jpg

Dit doe je als volgt, sla bovenstaand plaatje op (Rechtermuisknop, Afbeelding opslaan als) en plaats het op een USB-stick. Prik de USB-stick vervolgens in je PS3 en open het plaatje met de ‘foto viewer’ in het XMB. Roep nu het menu van je TV op en ga naar het aanpassen van de helderheid. Deze zet je zo laag mogelijk, maar de #1 moet zichtbaar blijven, evenals de andere getallen. Probeer dus het juiste punt op te zoeken zodat je de #1 nog maar net kunt waarnemen. Mocht je echter het beeld op die manier te licht vinden, dan kun je de #2 als maatstaaf gebruiken. Dit is afhankelijk van je monitor of TV.

Contrast instellen

Nog een belangrijk punt is het contrast, iets wat heel erg samenhangt met de helderheid. Meer informatie over contrast kun je eventueel hier vinden. Wanneer de helderheid goed is ingesteld is het tijd om je contrast bij te gaan werken. Ook hiervoor ga je weer een plaatje op je USB-stick zetten, namelijk de onderstaande. (Rechtermuisknop, Afbeelding opslaan als)

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a7f20ad5c511.jpg

Nu zet je de contrast van je TV zo hoog mogelijk, maar de getallen die op het plaatje staan moeten wel grijs blijven. Ze mogen dus niet van kleur gaan veranderen, wat wellicht kan gebeuren als je het contrast té hoog zet.

De overige instellingen

Opties zoals kleur en scherpte zijn het moeilijkste van allemaal. Bij kleur moet je vooral op je eigen ogen afgaan, zorg dat het er realistisch uit blijft zien. Niet te rood, niet te blauw, niet te groen maar precies goed. Voor kleurtempratuur raden we je aan deze op ‘warm’ te zetten, vooral bij LCD-televeisies.

De scherpte kun je het beste zo laag mogelijk doen, kijk er wel voor uit dat de randen niet té ‘soft’ worden. Dit verschilt erg per TV’s, bij de Phillips TV’s heb je bijvoorbeeld 10 standen, en daarbij is stand 3/4 meestal het beste.

Mocht je nog tips hebben bij het instellen van je TV’s, aarzel dan niet om deze achter te laten in een reactie.