Het eerste deel van Bulletstorm werd niet door iedereen goed ontvangen, de game werd vaak bestempeld met een voldoende. Zelf vond ik het alleen een machtige game en heb er dan ook flink van genoten, het was alleen wel zonde dat die zo snel uitgespeeld was. De gameplay was alleen vernieuwend en het hele stijltje van de game kon ik enorm waarderen. Het leek me dan ook logisch dat er ongetwijfeld ooit een tweede deel zou komen, maar dat verhaal krijgt nu een staartje.

Epic Games, de ontwikkelaar achter Bulletstorm, begon een tijdje geleden met het ontwikkelen van Bulletstorm 2. Al snel werd het project alleen weer op de plank gelegd en zijn ze zich gaan focussen op iets anders. Dit liet president Mike Capps aan Gamespot weten middels een interview.

“We thought a lot about a sequel, and had done some initial development on it, but we found a project that we thought was a better fit for People Can Fly,” he explained. “We haven’t announced that yet, but we will be announcing it pretty soon.”

In plaats van Bulletstorm 2 zijn ze dus een andere game gaan ontwikkelen met dochterstudio People Can Fly. Deze game is alleen nog niet aangekondigd maar dat zou ‘pretty soon’ gebeuren. Wellicht aankomende E3, of die titel beter gaat zijn dan een Bullestorm 2? Dat mag ik toch wel hopen.