Epic Games laat zich horen over Bulletstorm 2

Het eerste deel van Bulletstorm werd niet door iedereen goed ontvangen, de game werd vaak bestempeld met een voldoende. Zelf vond ik het alleen een machtige game en heb er dan ook flink van genoten, het was alleen wel zonde dat die zo snel uitgespeeld was. De gameplay was alleen vernieuwend en het hele stijltje van de game kon ik enorm waarderen. Het leek me dan ook logisch dat er ongetwijfeld ooit een tweede deel zou komen, maar dat verhaal krijgt nu een staartje.

Epic Games, de ontwikkelaar achter Bulletstorm, begon een tijdje geleden met het ontwikkelen van Bulletstorm 2. Al snel werd het project alleen weer op de plank gelegd en zijn ze zich gaan focussen op iets anders. Dit liet president Mike Capps aan Gamespot weten middels een interview.

“We thought a lot about a sequel, and had done some initial development on it, but we found a project that we thought was a better fit for People Can Fly,” he explained. “We haven’t announced that yet, but we will be announcing it pretty soon.”

In plaats van Bulletstorm 2 zijn ze dus een andere game gaan ontwikkelen met dochterstudio People Can Fly. Deze game is alleen nog niet aangekondigd maar dat zou ‘pretty soon’ gebeuren. Wellicht aankomende E3, of die titel beter gaat zijn dan een Bullestorm 2? Dat mag ik toch wel hopen.

Boxshot Bulletstorm

Bulletstorm

Releasedatum:
24-02-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

3 reacties

 1. Anoniem -   
  94.226.158.xxx's avatar

  Ik vond het een heel plezierig spel, lekker gewoon hersenloos knallen. De multiplayer was wel een dikke nul.

 2.    5969 XP
  7th-son's avatar

  verdomme, dan kunnen we dus nog langer wachten op deel 2?
  en ik vond het juist een van de betere fps!

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  Op de bugs, slap verhaal, op een gegeven moment eentonig en iets te makkelijk na, was het wel vermakelijk.

Remaster van Bulletstorm is mogelijk in ontwikkeling
Bulletstorm ontwikkelaar werkt momenteel aan een Triple-A titel en een wat kleinere game
PlayStation Plus update voor oktober bekendgemaakt