Het leek er even op dat Sony het lek in de PSP emulator van de PS Vita had gedicht, maar hackers zijn er opnieuw in geslaagd om homebrew uit te voeren op de PlayStation Vita. Hacker thecobra heeft namelijk een lek gevonden in een PSP spel dat het mogelijk maakt om een zogenaamde ‘hello world’ uit te voeren. Het lijkt er dus op dat Sony vrij weinig aan deze hacks gedaan heeft in hun recentelijk verschenen firmware update.

In het verleden verwijderde Sony direct na het vrijgegeven van PSP emulator hack het gebruikte spel uit de PlayStation Store. Deze games, waaronder Motorstorm Artic Edge en Everybody’s Tennis zijn tot op heden nog niet weer in de PlayStation Store verschenen en aankopers kunnen deze games dus ook niet opnieuw downloaden, tot frustratie van een hoop PSP en PS Vita gebruikers.

Naast een hello world wordt er ook gewerkt aan een Vita Homebrew Loader voor het nieuwe lek. Deze loader maakt het mogelijk om PSP homebrew af te spelen op een PS Vita-systeem. Het is dus niet mogelijk om hiermee illegaal verkregen games te spelen op een PS Vita. Wel heeft hacker Wololo een videodemonstratie van de hack vrijgegeven. Deze kun je hieronder bekijken.