Sony PlayStation Japan heeft vandaag een nieuwe accessoire aangekondigd voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Sony Tablets en Xperia Telefoons. Het gaat om een TV-tuner met de naam ‘Sony Nasne’, die waarschijnlijk de huidige ‘Sony Torne’ gaat vervangen in Japan. Met deze nieuwe TV-tuner zet Sony de eerste stappen in de richting naar herstel. Men wil zich namelijk meer gaan focussen op PlayStation om zo weer een winstgevend bedrijf te worden.

Deze TV-tuner krijgt straks een App die op alle eerder genoemde platformen uit gaat komen, inclusief de PS Vita uiteraard. Deze tuner wordt verscheept met firmware versie 4.0 van de Torne en ziet eruit als een PlayStation 3 Slim. Sony is druk bezig om alle apparaten die men aanbied met elkaar samen te laten werken. Het introduceren van het Sony Entertainment Network was hier het begin van.

De TV-tuner is in staat om via de App alle opgenomen TV-programma’s of films te streamen naar het desbetreffende apparaat. Ook kan het gebruikt worden als mediaspeler door harde schijven er aan te koppelen. Deze content is dan ook weer te streamen naar je bijvoorbeeld je Xperia-telefoon of PS Vita.

Of het apparaat hier ook verkocht gaat worden of Noord-Amerika, dat weten we verder nog niet. Wellicht dat Sony een soortgelijk apparaat op de markt gaat brengen in Europa of Noord-Amerika, alleen dan meer afgestemd op het desbetreffende publiek.

De Sony Nasne is in Japan vanaf 19 juli 2012 verkrijgbaar en kent een adviesprijs van 16,980 YEN. Dit is omgerekend zo’n $211 Amerikaanse dollar.