Het zal weinig van jullie ontgaan zijn dat het volgende deel in de Crysis serie kort geleden is aangekondigd. Crysis 3 moet nog mooier gaan worden als de voorgaande delen, mede omdat de game gebruik gaat maken van de nieuwe CryEngine. De screenshots die we kregen te zien zagen er in ieder geval al veelbelovend uit.

In het blad PlayBox zijn er veel nieuwe details te lezen over de aankomende sci-fi shooter. Crysis 3 zal onder andere nieuwe zij missies, nano suit krachten en facties toevoegen. Daarnaast zal er een oude bekende terug keren in de serie die de diehard fans waarschijnlijk nog wel zullen kennen.

Volgens het blad zal Steven Hall het verhaal van Crysis 3 schrijven. Het verhaal zou volledig draaien om Prophet (Alcatraz) die gevangen is genomen door CryNet. Dit vult de leegte tussen deel twee en drie op. Na het einde van twee heeft Ceph een globale invasie gestart en je zal te zien gaan krijgen wat er met de rest van de wereld is gebeurd.

Het meest interessante deel is dat er een oude bekende zijn gezicht gaat laten zien. Uit Crysis Warhead zal Psycho een grote rol gaan spelen in Crysis 3. Het is niet zeker of hij speelbaar is of niet, maar naast CryNet en Ceph zijn er nu ook andere facties. Ook zijn er nieuwe Ceph vijanden waaronder een vijand met een vlammenwerper op zijn arm. Ook zullen dieren weer terugkeren in de game zoals in Crysis 1.

De wereld gaat minder destructief zijn als Crysis 1 en zal meer open zijn waarin meerdere zij missies zullen plaats vinden. Een klein sandbox element dus. De game zal zich vooral afspelen in New York dat nu meer een urban jungle is geworden en de omgevingen daarbuiten die door de alien invasie verandert zijn in ijzige toendra’s. Nieuwe krachten zullen je onder andere in staat stellen om vijandelijke turrets te hacken en hun wapens te controleren. Snelheid en Power krachten zullen nu gesplitst worden zoals in het eerste deel.

PlayBox zelf zegt dat Crysis 3 niet het laatste deel in de serie gaat worden. Wat dit precies betekent is nog niet duidelijk, maar reken er dus maar op dat er misschien nog wel een Crysis 4 uit gaat komen.