Ontwikkelaars onder ons opgelet, PlayStation Suite is zojuist in open beta gegaan. Sony’s versie van de App Store wordt hiermee vrijgegeven voor de PlayStation-certified apparaten en natuurlijk de PlayStation Vita. Met de PlayStation Suite studio kun je zelf Apps maken en vervolgens draaien op je PS Vita, hiervoor heb je geen debug nodig, dit kan gewoon met een consumenten PS Vita.

De release van het Developer Programma is echt een ontzettende doorbraak voor de PS Vita, dit betekent namelijk dat je nu gewoon legaal homebrew kunt draaien. Niet langer hoef je zoals met de PSP allemaal hacks uit te voeren, dit kan met de PS Vita gewoon op een legale manier. Als je de PlayStation Suite Studio download kun je ook een aantal ‘demo apps’ installeren op je PS Vita, zodat je kan zien water allemaal mogelijk is.

Om de Apps op je PS Vita te kunnen gebruiken moet je een PlayStation Suite-app downloaden, ga daarvoor naar deze pagina en druk op ‘Download’ bij kopje 2. Hierin kun je op je PS Vita dan de Apps gaan draaien, demo apps of dingen die jezelf gemaakt hebt.

Apps die je nu maakt kun je straks na de Open Beta indienen om te verschijnen in de PlayStation Suite App Store.

Om de open beta te downloaden ga je naar deze pagina. Het Twitter-account van PlayStation Suite kun je overigens hier vinden.