Update: Deep Silver komt met Prison Break-game

Uitgever Deep Silver brengt volgend jaar een videogame van de populaire televisieserie Prison Break op de markt. Behalve dat de game in 2010 moet uitkomen, is er nog niet veel bekend over de game.

Het bestaan van de nog niet officieel aangekondigde game wordt verklapt op de DVD-box van het derde seizoen van tv-serie , die onlangs op de markt is gekomen. Op de DVD staat een reclame waarin uitgever Brash Entertainment wat nu Deep Silver is geworden. De komst van de officiële videogame aankondigt. Wat nu eigenlijk wel vrij zeker is omdat er vandaag vijf gloed nieuwe screenshots zijn vrij gegeven. Over de inhoud van de game wordt niets verteld, maar gezien het karakter van de serie, ligt een actiespel waarbij ongezien rondsluipen een grote rol speelt voor de hand. Het is de eerste keer dat Deep Silver een tv-serie game uitgeeft.

Inmiddels is ook het officiele persbericht binnen:

Deep Silver brengt “Prison Break” videogame uit
Deep Silver tekent licentieovereenkomst met Twentieth Century Fox Licensing & Merchandising voor een videogame voor PC en consoles gebaseerd op de populaire tv-serie

Koch Media, een vooraanstaand uitgever en distributeur van digitale entertainment producten, kondigt aan een licentieovereenkomst getekend te hebben met Twentieth Century Fox Licensing & Merchandising (Fox Licensing) met betrekking tot de wereldwijde publicatierechten voor een videogame gebaseerd op de bekroonde tv-serie “Prison Break”. “Prison Break”, ontwikkeld door Zootfly, wordt door het games label Deep Silver uitgegeven voor PC en next-gen consoles.
“De ingenieuze intriges en snelle actie van “Prison Break” houden wereldwijd kijkers aan hun tv gekluisterd en vormen een ideale basis voor een videogame,” stelt Dr. Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media. “De game zal dezelfde mix van spanning en actie hebben als de tv-serie en zal zowel de fans van de serie als gamers aanspreken.”

“Wie houdt niet van de spanning van een ontsnapping uit de gevangenis? Dat is op zichzelf al een geweldige basis voor een videogame, maar het wordt nog beter door de ingewikkelde verhaallijn en kleurrijke personages uit de tv-serie van Fox te gebruiken,” zegt Gary Rosenfeld, Senior Vice President van New Media bij Fox Licensing.
De hoofdfiguur in de “Prison Break” game is Tom Paxton, een agent van de CIA. Hij wordt naar de Fox River State Penitentiary gestuurd om uit te zoeken waarom Michael Scofield (de held uit de tv-serie), die geen strafblad had, bankrover geworden is. De verhaallijn loopt parallel aan die van het eerste seizoen van “Prison Break”. Paxton ontmoet verschillende personages uit de serie en maakt belangrijke gebeurtenissen vanuit zijn eigen perspectief mee.
Het actie-adventure “Prison Break” heeft alle kenmerken van de bekroonde tv-serie: een fascinerend verhaal, kenmerkende personages en snelle actie. De hoofdpersoon Tom Paxton verkent al sluipend en klimmen talloze locaties uit de tv-serie, die met een groot gevoel voor detail tot leven gebracht worden.

[nggallery id=158].

8 reacties

 1.    162 XP
  Justdoit's avatar

  VET :D!!!

 2.    85 XP
  Enfirnity's avatar

  nu niet alleen nog filmgames, maar ook seriegames, na lost?

  ik vind het maar niks :S

 3.    257 XP
  Joost's avatar

  hmm… ik wacht t af. Ik heb de hele serie gezien, maar ik denk niet dat je de spanning over kan zetten naar een leuke game. Maarja, misschien is t wel een leuke game 🙂

 4.    993 XP
  Amaze's avatar

  Als de reviews goed zijn van deze game dan haal ik hem pas, vond het een zeer goede serie.

 5.    3761 XP
  jimke1's avatar

  deze game gaat zo fout gaan gewoon weg als de lost game net de zelfde brol

 6.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Ben benieuwd, maar hoop dan wel met alle acteurs die ook in de serie zaten

 7.    10 XP
  fidanza159's avatar

  kope

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  Heb nooit prison break echt gevolgd mr het spel lijkt me best vet 😀