Motorstorm: Artic Edge en Everybody’s Tennis weer verkrijgbaar in de PS Store

Afgelopen weken kon je op PSX-Sense lezen dat Sony de PSP games Motorstorm: Artic Edge en Everybody’s Tennis verwijderd had uit de PlayStation Storen nadat het bekend werd dat deze spellen gebruikt konden worden voor homebrew op een PS Vita. Deze games werden namelijk door hackers gebruikt om een ‘Vita Homebrew Loader’ uit te voeren. Hiermee was het vervolgens mogelijk om PSP homebrew af te spelen op Sony’s nieuwe handheld.

Het heeft even geduurd, maar Sony heeft de genoemde PSP games eindelijk weer beschikbaar gemaakt in de PlayStation Store. Sony heeft blijkbaar ruim de tijd genomen om het lek in beide games te dichten, want de games zijn ongeveer een maand afwezig geweest in de Store.

Sony bracht onlangs ook een firmware update uit om dit soort hacks onmogelijk te maken, maar enkele dagen na het vrijgeven van deze update bleek het alsnog mogelijk om homebrew te draaien. Hackers zien er blijkbaar nog altijd nut in om PSP homebrew te draaien op een systeem dat binnenkort dankzij PlayStation Suite een hoop toffere apps en games kan verwachten. Ook is het niet mogelijk om via de Vita Homebrew Loader illegaal verkregen spellen te kunnen spelen.

 1.    7517 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Gelijk effe Everybody’s Tennis gehaald voor een prikkie 😀

 2.    51 XP
  Whardian's avatar

  Misschien zien hackers er nut in om psp homebrew draaien vanwege emulator mogelijkheden. Ondanks de PlayStation Suite ons straks mooie apps zal aanbieden, denk ik dat we geen bijv. n64 spellen zullen kunnen spelen. Hierbij worden namelijk alle auteursrechten platgewalst en met zulke apps zal Sony nooit mee akkoord gaan.

  Overigens vind ik het fijn om horen dat de ps vita weer wat meer aandacht krijgt, mede dankzij de PlayStation Suite. Daarnaast heb ik hoge verwachtingen van Resistance: Burning Skies en Gravity Rush, die we eind mei/juni kunnen verwachten.