Remote Play, het is inmiddels een omstreden feature geworden van de PS Vita. De functie is zo goed als klaar en het was voor veel mensen zelfs een goede reden om een PS Vita te kopen. Met de functie Remote Play is het namelijk mogelijk om een PS3-game naar de PS Vita te streamen om vervolgens gewoon verder te spelen.

Hackers waren er al meteen in geslaagd om deze functie te ontgrendelen voor de meeste games. De functie is namelijk in weze al af en enkel de games hebben nog patches nodig om het allemaal in goede banen te kunnen lijden. Neem bijvoorbeeld Grand Theft Auto IV, één van mijn favoriete games op de PS3, die met een simpele hack draait deze zo goed als vlekkeloos draait op de PS Vita.

Het enige probleem met de game is dat het geluid niet helemaal in orde is en het op sommige stukken een framedrop kan krijgen door een onstabiele verbinding. Maar zoiets moet eigenlijk gewoon oplosbaar zijn met een patch. Voor de rest is game prima speelbaar en ziet het er redelijk goed uit, het speelt in ieder geval goed genoeg om mij jaloers te maken.

Hackers kunnen lekker aan de slag met deze geweldige functie terwijl wij nog altijd wachten op meer ondersteuning. Ik wil niet zeggen dat Sony de PS Vita vergeten is, maar er mag wel wat vaart achter de ontwikkeling van sommige functies gezet worden.

Check maar eens de video hieronder, wie wil dat nou niet?