De geruchten dat Call of Duty: Black Ops 2 zich zo maar eens in de toekomst gaat afspelen worden alsmaar sterker. Het verhaal van FPSRussia, over de Quadrocopter die mogelijk pas over 15 jaar of later ingezet kan worden in het leger, versterkt dit alleen maar. Alleen stel het is echt zo dat Black Ops zich af gaat spelen in de toekomst en ver zijn tijd vooruit gaat zijn, is dit dan een goede of toch slechte eigenschap? Persoonlijk zelf had ik ook graag weer de tweede wereld oorlog weer willen zien, maar dat gaat absoluut niet gebeuren als er een Black Ops 2 komt. Een toekomstige setting voor de nieuwe CoD daarentegen, dat klinkt zomaar eens als een aannemelijke optie.

Mensen die vaker artikelen van mijn hand lezen weten dat ik enorm struikel over de manier waarop Modern Warfare 3 omging met de franchise. Dit betekent alleen niet dat ik met een vooroordeel naar Black Ops 2 ga kijken, sterker nog; ik heb er ontzettend veel zin in. Niet alleen als blogger zijnde ben ik geïnteresseerd maar ook als gamer, van het eerste Black Ops deel heb ik best wel genoten en ik heb heel wat potjes op Nuketown gespeeld. Waar ik me alleen wel aan stoorde waren de graphics van Black Ops, dat leek echt totaal nergens op. Mijn mening over Activision blijft echter gewoon bestaan en ik vind het nog steeds belachelijk hoe Activision omgaat met de franchise en ik denk ook niet dat dit ooit gaat veranderen.

Ik heb altijd volgehouden dat vernieuwing en innovatie nodig is bij een franchise om het interessant te houden, dit geldt voor zowel FIFA, Uncharted en Battlefield als voor Call of Duty. Mocht Call of Duty: Black Ops 2 met een setting komen die wij nog nooit eerder hebben gezien in een CoD-game, dan juich ik dit echt enorm toe. Het lijkt mij tof om bijvoorbeeld in de grote steden van de wereld te spelen zoals ze er wellicht over 100 of 200 jaar uit zouden zien. Ook het idee dat je zoveel gekke wapens kan krijgen met allerlei high-tech attachments, dat lijkt me echt fantastisch. Niet alleen is dit vernieuwing voor de franchise maar kan het ook een heel ander soort gameplay opleveren.

Het zou bijvoorbeeld de game veel tactischer maken en run-and-gun zal er dan niet meer zoveel bij zijn. Het idee dat je telkens om je heen moet kijken, omdat iemand anders bijvoorbeeld achter een muur kan staan en met een vouwbaar wapen en je omver kan knallen vanuit cover, dat lijkt me heel tof. Het run-and-gun zullen ze ongetwijfeld wel gaan behouden in andere game-modi, maar over het algemeen kunnen ze best de focus leggen op wat tactischere gameplay.

Amerikanen maken echt knotsgekke wapens, je kan het zo gek niet bedenken of het zit op een wapen. We hebben allemaal weleens Future Weapons gezien op Discovery en daar komt een hoop prachtig spul langs. Het is niet zo dat Call of Duty omgetoverd moet worden in een Unreal: Tournament of Quake, maar ietwat futuristischer snufjes mag wel. We willen immers allemaal krachtigere wapens zien, kogels die nog meer vuurwerk geven en de meest lugubere manieren om iemand om ’t leven te brengen.

Call of Duty heeft weer als franchise een nieuwe kans en hopelijk gaan ze die benutten, 1 mei gaan we het zien, want dan wordt Call of Duty: Black Ops 2 onthuld met mogelijk de eerste trailer.