http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f99f541a33cf.jpg

Er is iets raars aan de hand… er zijn namelijk een paar hints die wijzen naar een mogelijk compleet andere setting voor de nieuwe Call of Duty. Laten we bij het begin beginnen en gaan kijken wat we tot nu toe weten. De eerste eigenlijke officiele hint die we van Activison hebben gekregen, dat was de Quadrocopter die getoond werd door FPSRussia. Deze video kun je in het artikel hier vinden. Ook waren er van de Quadrocopter in-game screenshots gelekt, die we hier hebben gepost.

Als je kijkt wat voor t-shirt onze grote vriend van FPSRussia draagt zie je dat hier Tacitus op staat. Tacitus heeft ook een website, namelijk heel toepasselijk Tacitus.com. Ook op de CallofDuty.com website zien we telkens maar weer het woordje Tactitus voorbij komen, zoals je ook hier kunt zien. Verder is er een nieuwe Call of Duty hint op de website en er staat hier een GPS-coördinaat bij. Een Youtube-gebruiker gooide deze info in Google Maps en wat kwam er tevoorschijn? Een Nederlandse straat met de naam Tactitus. Opvallend is alleen dat al die straten daaromheen namen hebben die te maken hebben met de ruimte en daar wordt het interessant.

http://youtu.be/olE97lFQjRE

Als we kijken naar de Twitter-pagina van @CallofDuty gaan zien we een prachtige background die ons een tease geeft van de volgende Call of Duty. Duiken we alleen even in de broncode van deze site zien we de volgende URL staan:

https://twimg0-a.akamaihd.net/profile_background_images/533395981/Eclipse_Twitter_BG.JPG

Let nu eens goed op de filename van deze achtergrond, hier staat het woordje ‘Eclipse’ in. Eclipse is het Engelse woord voor zonsverduistering, iets wat niet zo heel vaak voor komt. Een kleine check bij NASA leert ons alleen dat er dit jaar een zonsverduistering gaat plaats vinden, welke datum? 13 november en wacht eens even, was dat ook niet de dag waarop de nieuwe Call of Duty ging uitkomen? Een gelekte poster die je hier al eens hebt kunnen bekijken geeft een releasedatum aan van 13 november 2012. Allemaal wel heel toevallig, vind je ook niet?

Het wordt allemaal nog iets enger, herinner je namelijk nog de Shangri-La map van Call of Duty: Black Ops? Als je dit level had voltooid kreeg je een zonsverduistering te zien die over de map heenging. Zijn dit allemaal aanwijzingen dat het geen Black Ops 2 gaat heten maar Eclipse? Of zijn dit aanwijzingen dat deze Call of Duty gewoon helemaal in de ruimte zich gaat afspelen?

We hebben zoveel vragen maar nog zo weinig antwoorden, interessant is het alleen allemaal wel, want wat gaat Activision nu toch doen met die nieuwe Call of Duty.