Veel mensen hadden de hoop dat Black Ops II een gloednieuwe engine zou gaan gebruiken, maar als je de trailer goed bekijkt zie je dat dit niet het geval is. De manier waarop personages bewegen en hoe de explosies eruit zien, het valt op dat dit gewoon weer de oude engine is. Ook de de textures zijn van, alweer, redelijk lage kwaliteit wat best wel jammer is om te zien. Als we bijvoorbeeld de scene met paarden bekijken zie je dat de rakket links heel erg nep langs de paarden gaat en dan ontploft. Het haar van de paarden beweegt nou ook niet echt bepaald realistisch.

Call of Duty: Black Ops, het eerste deel, zag er erg slecht uit op de PS3 en veel mensen waren dan ook teleurgesteld met de stap die teruggedaan werd. Op grafisch gebied zag bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare 2 er veel beter uit dan Black Ops. Treyarch heeft op dit vlak dus al een redelijk slechte beurt gemaakt en we hopen echt dat ze dit met Black Ops 2 niet weer gaan doen. Het is geen 2010 meer en er is nu inmiddels toch wel een bepaalde verwachting van gamers qua graphics, helemaal na games als Battlefield 3 en Uncharted.

Qua Hollywood is het weer helemaal Call of Duty, explosies en veel heisa en drama, maar grafisch stelt het ons in ieder geval teleur. Je hebt ook een beetje het gevoel bij het kijken van de trailer dat engine ze eigenlijk een beetje tegenhoudt als het om vernieuwing gaat. Let wel, dit is mijn persoonlijke mening, die hoef je niet perse te delen maar het is slechts wat mijzelf opvalt. Dat het dezelfde engine is als voorgaande CoD-games, dat durf ik wel met zekerheid te zeggen.

Screenshots uit de trailer