De vader van videogaming en de meest creatieve geest die de game-industrie ooit heeft gehad, deed wat uitspraken over de PS Vita. Nintendo’s Shigeru Miyamoto is onder andere verantwoordelijk voor The Legend of Zelda, Donkey Kong en Mario. In een interview met Edge was de sympathieke Japanner veel aan het vertellen en ook de PS Vita kwam aan bod.

Hij beweert onder de indruk te zijn van technische mogelijkheden van de PS Vita, maar hij vindt dat wanneer het apparaat een succes wil worden, het toch echt veel meer games nodig heeft. Hij zegt dat de handheld een stuk sterker in de markt zal staan wanneer zowel de hardware als de software in orde zijn, want laten we eerlijk zijn, veel games heeft de PS Vita niet.

Het is niet zo dat Miyamoto de PS Vita wilt bashen, maar hij deelt gewoon zijn ervaring in de game-industrie. We kunnen dan ook niets anders doen dan de beste man gelijk geven, want de PS Vita heeft echt te weinig games.

“hi-spec machine [that] you can do lots of things with,” it would be a stronger product if it the “combination of software and hardware”