http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fa7cea54d3db.jpg

Niemand had verwacht dat de geruchten over een PlayStation 4 onthulling op de E3 nog zouden opduiken. Sony heeft namelijk expliciet aangegeven dat ze geen PS4 zullen onthullen dit jaar. Het is alleen wel zo dat de geruchten aanduiden dat Sony zeker is van een release en onthulling alvorens dat Microsoft dit doet met de nieuwe Xbox. Er gaan mijarden om in de gamesindustrie en het is dan ook cruciaal voor bedrijven als Microsoft en Sony dat zo’n nieuwe console op het juiste moment in de markt gezet wordt. Op dit moment is het de meest winstgevende periode als het gaat om winst uit consoles verkopen, de onderdelen kosten lang niet zoveel meer en voor zo’n lage verkoopprijs vliegen de consoles over de toonbank. Het is dan ook logisch als beide partijen er belang bij hebben dat dit zolang mogelijk gaat duren. Wat Nintendo betreft komt er alleen dit jaar al verandering in, zij introduceren namelijk eind dit jaar mogelijk de nieuwe Wii, namelijk de WiiU.

Maandag 4 juni houdt Sony Computer Entertainment een hele belangrijke persconferentie, dit gaat namelijk de toon zetten voor onder andere de PS Vita en PS3. De PlayStation Vita is een console die op het moment waarschijnlijk de meeste aandacht zal gaan krijgen, de verkopen vallen namelijk tegen en er zijn weinig games voor aangekondigd. Op de officiele pagina van de persconferentie, die je hier kunt vinden, staat alleen iets opvallends. Het viel een Duitse PS3-site ook al op, namelijk het gebruik van het woordje toekomst.

Join PlayStation executives as we announce the future of gameplay and innovation.

Ze geven aan dat ze de toekomst van gameplay en innovatie gaan aankondigingen, iets wat nogal over-the-top lijkt voor het onthullen van een nieuwe game. Er zijn dan ook een paar mogelijkheden van wat het kan zijn, één daarvan is mogelijk een nieuwe accessoire die niemand zag aankomen. Maar een PlayStation 4 is ook zomaar een aannemelijke optie en past precies bij de beschrijving die men geeft, ‘de toekomst van gameplay en innovatie’. Een slimme marketing truc is uiteraard ook nog een mogelijkheid, maar dat zou betekenen dat het om een game gaat. Alleen een game die de toekomst van gameplay en innovatie gaat veranderen? Dat is wel erg ver gezocht, maar wellicht is een PS4 onthulling dat ook.

Maandag 4 juni gaan we het beleven, dan is de persconferentie van Sony.