FIFA-fans opgelet, er zijn zojuist hagelnieuwe screenshots en details vrijgegeven door Electronic Arts van FIFA 13. Zoals elk jaar zal er ook dit jaar weer een nieuw deel uitkomen in de uiterst populaire franchise. FIFA 12 heeft wekenlang bovenaan gestaan in de verkoopcharts en FIFA 13 gaat dit najaar dat waarschijnlijk ook gewoon weer doen. Naast screenshots van FIFA 13 heeft EA ook nog enkele details vrijgegeven, de meest vanzelfsprekende is natuurlijk dat we gewoon nog betere graphics gaan krijgen in dit nieuwe deel. Ook de gezichten krijgen een facelift en zien er straks stukken realistischer uit, dit geldt ook voor het publiek en de scheidsrechter.

Verder neemt men de balcontrole onder handen en het blijven controleren van de bal wordt moeilijker gemaakt. De techniek en kracht van de speler zullen straks invloed hebben op het aannemen van de bal, evenals de snelheid en de hoek waarin de bal aankomt.

Dribbelen is in FIFA 13 straks niet meer een koud kunstje, dit zal moeilijker zijn in het nieuwe deel. Alleen van richting veranderen is er dus straks niet meer bij, maar hoe het precies straks in zijn werk gaat, dat moet EA nog bekend maken.

Vrije trappen worden straks genomen met een geheel nieuw systeem. Er kunnen meerdere spelers zich gaan verzamelen rondom de bal zodat de tegenpartij voor de gek gehouden kan worden. Schijnbewegingen worden ondersteund en je kunt straks ook de bal mikken op de zwakste plek in de muur.

Degene die moet verdedigen tijdens een vrije trap kan zelf zijn muur samenstellen. Ook kun je iemand aanwijzen om op de bal af te rennen zodat je die mogelijk kan blokkeren. Je kunt tevens meerdere personen toevoegen aan je muur.