Het PSN is een broedplaats voor nieuwe creatieve ideeën. Vooral op het grafische vlak spelen veel ontwikkelaars de laatste tijd met interessante concepten. Kijk naar Journey, Scarygirl en het recente Awesomenauts. Ook de ontwikkelaar Different Tuna heeft een nieuw uniek concept met een aparte grafische stijl die we nog niet eerder hebben gezien. Ontmoet Derrick the Deathfin, een levensechte haai die nadat zijn ouders in paté zijn verandert uit is op wraak en de wereld gaat vernietigen.

De game is een op actie gebaseerde race-achtige action game met een unieke grafische stijl. Alles in de wereld van Derrick ziet er namelijk uit als papier. In de teaser trailer hieronder is dat ook goed te zien. Met 32 levels, verdeeld over 11 gebieden in 4 continenten, lijkt Derrick the Deathfin de hele wereld rond te gaan. Zelf beschrijft de ontwikkelaar de gameplay als een kruising tussen Ecco the Dolphin, Sonic the Hedgehog en Joe Danger.

De art style van de game is gecreëerd door de artiest Ronzo die bekend staat om zijn unieke creaties. Velen hebben ook meteen gevraagd of er een PS Vita release komt en ondanks dat er nog geen concrete plannen zijn kon Different Tuna melden dat ze het enthousiasme opgemerkt hadden. Derrick the Deathfin zal deze zomer naar het PSN zwemmen.