http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fb0ff7a1ab76.jpg

Veel van jullie hebben ongetwijfeld zowat een hartverzakking gekregen om de berichten dat tweedehands games straks niet meer mogelijk zouden zijn. De PlayStation 4/Orbis zou het gebruik van tweedehands games aan moeten pakken, dit gerucht is afkomstig van anonieme bronnen tegenover grote gameswebsites. Het is dus nooit bevestigd door wie dan ook, maar Sony’s CEO Jack Tretton heeft zich vandaag toch een beetje laten gaan over het onderwerp. De grote baas noemt het ‘anti-consumer’ en hij is er flink op tegen om dit soort dingen te blokkeren.

“For the record, I’m totally opposed to blocking used games. I think it is great for the consumer that they can buy those. We have a customer that buys our console late in the cycle, pays less and is looking for value-priced games. I think it would be anti-consumer for us to do that.”

Hij noemt het geweldig voor de consument dat ze tweedehands games kunnen kopen. Hij neemt als voorbeeld dat een consument die bijvoorbeeld nu een PS3 koopt, het voor deze persoon logisch is op zoek te gaan naar lager geprijsde games en ook oudere games. Vaak is dit alleen nog maar tweedehands te krijgen, aangezien voorraden in winkels bijvoorbeeld geen Heavenly Sword of Tony Hawk: Project 8 meer hebben liggen.

Het is toch wel een opluchting om te zien dat Jack Tretton zo’n uitspraak doet, dit geeft ons weer wat hoop dat Sony tweedehands games gewoon gaat toelaten. De geruchten dat Microsoft tweedehands gaat blokkeren zijn er ook, mocht Microsoft dit wel doen en Sony niet, dan heeft Sony een best wel grote voorsprong in de next-gen markt.