Ze mogen dan wel niet op de Gamescom staan en te maken hebben met een groot verlies, volgens SEGA ligt de toekomst bij de digitale markt. Het bedrijf heeft flink te lijden gehad en heeft het laatste financiele jaar ruim $189 miljoen verlies geboekt. Voor de komende 12 maanden hoopt SEGA dit recht te zetten met maar liefst 8 PlayStation Vita games. Het bedrijf heeft geen Wii of DS-games in de planning staan en focust zich dus echt helemaal op de PS Vita.

Het is natuurlijk goed om te zien dat SEGA zoveel games gaat uitbrengen op de PS Vita, maar of het genoeg is om weer winst te maken, dat is een ander verhaal. Maar om het allemaal nog wat extra kracht bij te zetten gaan ze zich ook focussen op de mobiele markt, met onder andere Android en iPhone/iPad-games. Hier ligt waarschijnlijk een veel grotere winst dan met consolegames voor het bedrijf, we wensen ze dan ook veel succes en hopelijk komt het snel goed met SEGA. De keuze is vrij logisch, ontwikkeling is goedkoper en je bereikt sneller veel meer mensen.

Welke games men gepland heeft, dat krijgen we binnenkort te horen, maar 8 PS Vita games, dat is behoorlijk veel voor een enkele uitgever. We weten in ieder geval dat er een SEGA Racing All Stars game voor de PS Vita komt en een Super Monkey Ball-game, de rest wordt snel onthuld.