EA heeft zojuist een groot persbericht de deur uitgedaan die dieper ingaat op de innovaties van FIFA 13. Alhoewel er een hoop dikdoenerij in staat zoals het feit dat ze “de beste sportgame ter wereld maken” staan er ook een aantal leuke details in. Natuurlijk roept men weer hoog van de toren hoe alles nog beter gaat worden en realistischer, maar dit moeten we natuurlijk nog maar gaan zien.

Interessanter is het feit dat je nu bijvoorbeeld op elk deel van het veld om balbezit kan strijden en meer vrijheid hebt dan ooit. FIFA 13 stelt je in staat je creatieve geest nog meer de vrije loop te laten gaan. De kunstmatige intelligentie wordt naar eigen zeggen ook flink opgepoetst wat moet zorgen voor een realistischere game-ervaring.

In totaal kent het spel meer dan 500 officiële clublicenties wat echt een behoorlijke prestatie is. Het dribbelsysteem in de game is geïnspireerd op de beste voetballer ter wereld, namelijk Lionel Messi.

FIFA 13 komt ook uit op de PlayStation Vita, wat best wel even gezegd mag worden als een groot pluspunt. Uiteraard komt de game ook naar de PS3. Het spel wordt komende herfst uitgebracht

FIFA 13 heeft de meest geavanceerde kunstmatige intelligentie ooit in de FIFA-franchise en haalt daarmee het uiterste uit HD-spelsystemen en PC. Dankzij de gloednieuwe aanvalsintelligentie kunnen spelers de ruimte analyseren, harder werken, slimmer de verdediging uit elkaar spelen en twee zetten vooruitdenken. Ze kunnen nu ook verschillende loopacties maken en aanpassen om te profiteren van openingen. Ze kunnen verdedigers uit positie spelen en ruimte creëren voor teamleden, of zelf de juiste positie kiezen voor nieuwe aanvalskansen.

Feiten op een rij

  • Een verbeterd speltype Carrière met belangrijke wijzigingen, ontwikkeld op basis van feedback uit de FIFA-community.
  • Nieuwe functies voor het gigantische online aanbod van EA SPORTS FIFA, waaronder verbeteringen van het immens populaire speltype 1-tegen-1 Seizoenen.
  • Verschillende nieuwe functies en voordelen voor de live service EA SPORTS Football Club, het kloppende hart van FIFA.
  • Complete authenticiteit met meer dan 500 officiële clublicenties.
  • De komende maanden maken we nog meer functies en speltypen bekend.