De verkopen van de PS Vita gaan niet echt op rolletjes en ondanks dat de handheld wellicht het beste stukje hardware is wat je ooit in je handen hebt kunnen houden voor gaming, worden gamers er kennelijk nog niet echt warm door. Een deel van de reden waarom de verkopen zo slecht zijn kan gelegd worden bij de lage hoeveelheid aan games die op de PS Vita uit komt. Het is tijd voor Sony om wat peper in de reet van de PS Vita te stoppen en dat gaan ze ook zeker proberen.

Er is namelijk aangekondigd dat de PS-exclusive Sly Cooper: Thieves in Time naar de PS Vita gaat komen. Hier zal menig Vita bezitter toch wel blij mee zijn. De Vita versie zal precies dezelfde content als de PS3-versie bevatten en zal zelfs nog wat unieke controle opties hebben. Zo zal de PS Vita versie gebruik maken van beide touch oppervlakken van de Vita en de motion controls.

Naast deze unieke controle opties zal de game ook voorzien zijn van cross save mogelijkheden. Dit betekent dat je op je PS Vita kunt spelen en vervolgens op dezelfde save game doorgaan op je PS3. De vraag kwam bij ons op of je daar dan zowel de PS Vita versie als de PS3-versie van de game voor nodig zult hebben, maar hier is nog niks over bekend. Binnenkort zullen er meer details vrijkomen over de releasedatum en de prijs. Hieronder nog wat nieuwe screenshots van de game die Carmelita onthullen.