http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fbe2df22ccf6.jpg

Er zijn PlayStation 4 specificaties opgedoken via een foto van een document. Dit document is voor ontwikkelaars die met de PS4 werken. Natuurlijk bestaat de kans zoals altijd dat de foto ‘nep’ is en we hier te maken hebben met een heuse troll. Nu is de foto best gedetailleerd maar iedereen heeft thuis een printer en de mogelijkheid om zo’n blaadje te photoshoppen.

Het document toont onder andere wat voor processor de PS4 heeft en gek genoeg staat er dat het een Cell-processor is. Dit terwijl Sony mogelijk zelf zou hebben aangegeven geen Cell meer te gebruiken voor de nieuwe PlayStation. De GPU zou een custom Nvidia ‘Quantum Leap’ zijn met 2GHZ, gebaseerd op de GK104 x2 Kepler architectuur. Het meest gekke aan dit hele document is nog wel geheugen, namelijk 10GB XDR2 en 10GB GDDR6, iets wat eigenlijk moeilijk te geloven valt, 20GB RAM zal de PS4 denk ik nooit gaan hebben. Mocht het wel zo zijn dan wordt het een dure console, hele dure console zelfs.

Verder zou de XMB de deur uit worden gedaan en vervangen worden door Sony Aether, een nog onbekende interface. Verder worden er als controler inputs een hele hoop dingen genoemd, waaronder een DUALSHOCK4 en een PlayStation Iris, wat dat laatste dan ook maar mag zijn. Een ander onbekende controller is ook nog de PlayStation Omni, die ook in het rijtje staat. Verder zou er volledige support zijn voor alle ‘Game Discs’ van PlayStation, dus PSOne, PS3 en PS2.

De resolutie zou op 2160p voor normale 2D-beelden gaan liggen en 1080P voor 3D-games. Een releasedatum werd ook nog genoemd, namelijk het laatste kwartaal van 2013.

Maak ervan wat je ervan maken wilt, maar het blijft een interessante foto, volledige resolutie hier.