http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fbecf21afd2c.jpg

Een gamesblog van Britse afkomst, namelijk VG247, meldt dat Sony mogelijk met een ‘Cloud Gaming Service’ gaat komen deze E3. Het zou hier gaan om mogelijk OnLive of Gaikai, beide services die inmiddels langzamerhand in opmars zijn. Alhoewel Cloud Gaming nog steeds zijn kanttekeningen kent en het absoluut nog niet geschikt is voor multiplayer games, is het best een interessante ontwikkeling. Afgelopen CES waren er ook veel TV-fabrikanten die aankondigden een eigen Cloud Gaming Service te integreren in hun TV. Dit zou betekenen dat je geen console nodig hebt om een game te kunnen spelen, iets wat Sony natuurlijk totaal niet aanstaat.

Het zou dan ook een logische stap zijn om een samenwerking aan te gaan met bijvoorbeeld OnLive en hun service aan te gaan bieden op de PS3, of, natuurlijk de PS Vita. Als OnLive beschikbaar raakt op de PS Vita dan hebben ze meteen een flinke raket in de figuurlijke kont van de PS Vita gestoken. Dat zou namelijk betekenen dat je titels als Mafia 2, L.A. Noire, Saints Row: The Third, Homefront, Deux Ex en meer kunt spelen op de PS Vita. Stuk interessanter als Remote-Play als je het mij vraagt, wat jullie?

Het blijft afwachten, Sony houdt haar persconferentie op 4 juni en wij zullen uiteraard live-verslag gaan doen op PSX-Sense.