http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a86ee557c8be.jpg

Zoals jullie inmiddels wel weten vertrek ik samen met Richard aankomende dinsdag richting Keulen (Duitsland) voor de Gamescom. Tommy en Florian zullen zaterdag aanwezig zijn samen met Sony, tijdens een bustrip voor de PSPGo. De Gamescom vindt plaats in de Koelnmesse en is de vervanger van Leipzig’s Games Convention. Deze beurs is de grootste game trade show van Europa en is ook helemaal gericht op Europeanen, dit in tegenstelling tot de E3 die zich meer richt op de Amerikaanse markt. Keulen is gemakkelijk te bereiken en minder dan 3 uurtjes rijden vanaf Amsterdam, 1 uur vanaf Zuid-Limburg, 3,5 uur vanaf Groningen (autobahn), 2 uur vanaf Brussel en 2,5 uur vanaf Antwerpen. Op de Gamescom zullen meer dan 420 deelnemende bedrijven te vinden zijn, op de E3 dit jaar was dit slechts 216. Het lijkt er dan ook op dat Gamescom de grootste gameshow in Europa gaat worden.

Agenda

Niet alleen voor websites is dit interessant, maar ook voor de bezoekers van PS3-Sense. Mocht je namelijk in Zuid-Limburg wonen is het slechts een korte rit richting Keulen voor de grootste gameshow van Europa. De agenda van Gamescom is als volgt:

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a8841e1c2a4b.jpg

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn dus de dagen waarop je heen kunt gaan. Voor journalisten, developers en zakenlui die een relatie met de gameindustrie hebben begint de pret maandag al. Dan is namelijk de Games Developers Conference. Dit is vooral bedoelt voor ontwikkelaars waar ze elkaars visie kunnen uitwisselen. Zo zijn er verschillende keynotes van onder andere David Cage (van Quantic Dream, ontwikkelaar Heavy Rain) en Cevat Yerly (Crytek, ontwikkelaar Crysis).

Op 18 augustus begint de pret voor de consument in principe al, dan zijn namelijk twee grote persconferenties van Electronic Arts en Sony Computer Entertainment. Naar verwachting zal Sony Computer Entertainment een hoop nieuwe dingen aankondigen en zullen ze de band met Europa weer gaan herstellen. Enkele verwachtingen zijn bijvoorbeeld, PSN-kaarten, PS3 Slim, GT5 releasedatum, Europese Movie Store, firmware 3.0 en een vernieuwd PlayStation Network. Natuurlijk is dit allemaal nog niet bevestigd, maar is de kans groot dat de zojuist genoemde dingen voorkomen in de persconferentie van Sony.

Verder ziet de Gamescom agenda wat betreft conferenties er als volgt uit:

Dinsdag 18 augustus
16:30– 17:30 Electronic Arts Persconferentie
18:30 – 20:30 Sony Computer Entertainment Persconferentie

Woensdag 19 augustus
10:00 Microsoft Game Studios / Lionhead Press Briefing
12:00 KONAMI DIGITAL ENTERTAINMENT GmbH Persconferentie
16:00 NAMCO BANDAI &Partners Persconferentie
17:00 Bethesda Softworks Persconferentie

Wat laat Sony zien?

Het lijkt erop dat Gamescom voor het grootste gedeelte zal draaien rondom Sony. De eerder genoemde verwachtingen zijn namelijk niet mis en meestal zal er ook nog iets totaal onverwachts tussen zitten. Een ding wat zeker zal zijn is dat de PSP Go vollop aanwezig is samen met Gran Turismo voor de PSP. De volgende games zijn inmiddels bevestigd als het gaat om aanwezigheid:

PlayStation 3
• Heavy Rain
• Uncharted 2: Among Thieves
• God of War 3
• MAG
• EyePet
• Ratchet & Clank: A Crack In Time
• SingStar
• Buzz!
• White Knight Chronicles
• DC Universe Online

PlayStation Portable
• Gran Turismo Mobile
• MotorStorm: Arctic Edge
• LittleBigPlanet
• Jak and Daxter: The Lost Frontier
• Socom: Fireteam Bravo 3

Ook zal Sony één titel laten zien die nog niet aangekondigd is, naar verluidt zal dit gebeuren op de persconferentie.

De stad zelf

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a88468455f03.jpg
Keulen op zich zelf is een hele mooie stad, er zijn prachtige winkelstraten en veel mooie gebouwen. Mocht je op zaterdag 22 augustus gaan, verwacht dan vooral veel drukte, dan is er namelijk een belangrijke voetbalwedstrijd tussen Köln en Frankfurt. We raden je dan ook om een vrijdag of zondag te kiezen, als je een rustige dag wilt. Sowieso zal de beurs op zaterdag het meeste publiek trekken. Verder zijn de hotel faciliteiten in Keulen ook goed in orde, mocht je dus een nachtje willen overnachten kun je het beste even op Booking.com kijken voor een leuk hotel. Mocht je willen stappen in Keulen dan is dat ook geen probleem, de stad kent namelijk ontzettend veel kroegen en is een heuse studentenstad. Verder zijn de Döm en Hohe Straße een aanrader om even te gaan kijken. Hohe Straße is de grootste winkelstraat in Keulen en de Döm is hun welbekende toren.

De plattegrond


http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a8845aa894ce.jpg

Volledige lijst met games

Klik hier

Kaarten kopen

Kaarten kopen kan nog tot 23 augustus, meer informatie vind je hier.