De PS Vita is toe aan nieuwe applicaties en games, hoe dichter we de E3 naderen hoe meer we te zien krijgen. Sony trapt alvast af met drie nieuwe PS Vita Apps met elk een eigen stijl en doel. Deze apps vallen in de categorie ‘Discovery Apps’, een nieuwe lijn aan applicaties.

Zo krijgen we een App genaamd Travel Bug waarmee je een personage kan maken en rond kunt lopen en foto’s mee kunt maken. Met dit personage kun je verschillende missies voltooien en alles gaat via Near.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fc6afad05fea.jpg

In Ecolibrium hang je de bomenknuffelaar uit, je moet hier namelijk het milieu zien te bewaren. Als je omgeving uit balans raakt moet je dieren in je ecosysteem met de hand voeren zodat je de evenwicht weer kunt herstellen. Het is aan jou de taak de ideale omgeving te creëren voor je dieren en planten.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fc6afc9c95dc.jpg

Dan hebben we nog Imaginstruments waarin je een eigen track kunt maken. Je hebt hier verschillende instrumenten zoals gitaar, drums, theremin en ook nog een viool. Als je deze instrumenten beheerst kun je een track opnemen en deze delen.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fc6afeaea608.jpg