Nadat zaterdag een aantal gelekte screens online waren verschenen en verwijzingen in de broncode van Deadspace.com, is vandaag bekend geworden dat de campaign ook met z’n tweeën is door te wandelen in co-op mode. Volgens een bericht op Game Informer wordt bevestigd dat deze co-op in Dead Space 3 aanwezig zal zijn, maar dat de multiplayer mode dat niet zal zijn.

De co-op campaign lijkt andere cutscenes en conversaties te hebben dan wanneer je alleen de campaign doorloopt. Volgens ontwikkelaar Visceral hoor je, wanneer je alleen speelt, alles wat je moet horen om het verhaal te begrijpen.

Ook zal Dead Space 3 een nieuwe manier bevatten om dekking te zoeken voor een aantal nieuwe vijanden zoals Fodders, Feeders en een Necromorph duizendpoot zo groot als een flatgebouw met de naam Nexus.

Verder zegt Visceral ook dat de campaign veel minder voorgekauwd is dan de eerste twee delen, waardoor je grote gebieden moet ontdekken met her en der verspreid verschillende unieke beta missies. Deze beta missies zijn niet verplicht om de campaign volledig uit te kunnen spelen.

Tijdens de EA persconferentie op de E3 zal nog meer bekend worden gemaakt met betrekking tot Dead Space 3, en dit lees je natuurlijk ook bij ons.