http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fccb66b86c9a.jpg

We zijn uiteraard een PlayStation-site maar dat betekent niet dat we af en toe niet even bij de andere fabrikanten kijken. Gisteren heeft Nintendo bijvoorbeeld een nieuwe controller onthult voor de ‘hardcore-gamer’, namelijk de Wii U Pro Controller. Deze controller is een mix van een Xbox 360 controller en een PS3-controller, maar de meeste invloeden zijn zo te zien uit de Xbox-controller gehaald.

De controller kun je hierboven bekijken en om eerlijk te zijn vinden we het zelf toch wel een hele interessante controller. Er zullen ongetwijfeld ook weer converters gaan komen zodat deze controller ook op de PS3 kan, net als de Xbox 360 controller. Het grote verschil is vooral dat de analoge sticks bovenaan zitten en de d-pad en buttons hieronder. Net als bij de Xbox 360 is ‘R2’ en ‘L2’ een bumper en ‘R1’ en ‘L1’ een knop, een combinatie die best goed werkt.

We zijn enorm benieuwd hoe de DualShock 4 er later uit gaat zien, als er alleen een Sony logo op bovenstaande controller had gestaan dan had ik dit helemaal niet erg gevonden.

Wat vinden jullie? Laat het even weten in de reacties.