Assassin’s Creed III kon natuurlijk niet missen tijdens de Ubisoft persconferentie. Ze begonnen met een indrukwekkende CGI trailer waarin Connor weer flink tekeer gaat. Connor verandert het tij in de strijd in zijn eentje.

Hierna volgen er nieuwe gameplay beelden van ACIII die zich afspelen in de winter van 1776. Meteen word weer benadrukt hoe mooi de nieuwe engine van ACIII is. De sneeuw is prachtig en de omgevingen zien er overtuigend uit. Het jagen word al snel geïntroduceerd en laat zien dat Connor zowel jager als prooi kan zijn in dit spelletje.

Na het jagen komt Connor aan in een klein kamp waar hij zij missies oppakt door langs te lopen en zijn items kan inruilen of verkopen. Het kamp leeft echt door de velen NPC’s die er rond lopen en allemaal hun eigen ding doen.

Na het oppakken van een missie is het tijd om te paard een fort te gaan infiltreren. Door gebruik te maken van de bomen kan Connor een goede positie innemen en met behulp van zijn nieuwe gadget waardoor hij een soort van Scorpion move uithaalt en iemand aan een boom ophangt kan Connor met veel gemak de vijanden uit schakelen. Na een flinke explosie is laat Ubisoft meteen zien hoe gemakkelijk Connor rennend vijanden uit kan schakelen om zo zijn target niet uit het oog te verliezen. Leuk detail is dat ook ACIII op de PS3 werd gespeeld net als Far Cry 3!

Daarna nog een korte trailer die vooral focust op het seizoenen systeem in de gloednieuwe Assassin’s Creed titel. De game zal 30 oktober beschikbaar zijn.