http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fcd435b31fe2.jpg

Ubisoft heeft op de E3 een gloednieuwe game aangekondigd, een geheel nieuwe IP dus. De trailer begon met een aantal feiten die de samenzwering van de wereld onder de loep nam. Vervolgens werden de lichten uit gedaan en ging er een laser door het publiek heen waarna Ubisoft Montreal’s Jonathan de game toonde.

Wat we zien is een prachtige, echt hele mooie, stad en de game leek te werden gespeeld op de Xbox 360. De stad leefde, ademde en was ontzettend sfeervol, je voelt gewoon meteen de drang om hier al in rond te gaan lopen. In de game schakelde je opeens alle telefoons uit van mensen die stonden te wachten voor een club, dit was toch wel iets heel tofs. Toen werd het al meteen duidelijk wat jij als hoofdpersoon bent, namelijk een hacker.

Nooit eerder is er een een game in GTA-stijl gemaakt waarin je een hacker was, dit is dan ook zo’n ontzettend tof en vernieuwend concept. Ook hackte je in andermans hun telefoon en kon je gesprekken en dergelijke afluisteren, gewoon vanaf een klein afstandje.

Ook liet de hoofdpersonage met zijn, vermoedelijk telefoon, nog een aantal auto’s tegen elkaar botsen. Hij hackte namelijk de verkeerslichten waardoor auto’s allemaal massaal door groen reden.

Vervolgens gingen we nog over naar een op de vlucht geslagen persoon, wat er ook enorm tof uitzag. Eigenlijk zijn we gewoon een beetje weg geblazen en het was dan ook ongelooflijk dat Ubisoft dit zomaar ineens uit het niets toonde. Het publiek gaf dan ook een enorm overweldigend applaus voor deze game, echt, wow gewoon.

Het ding is alleen dat we nog niet weten wanneer deze game uitkomt en of het überhaupt voor de huidige generatie consoles is. Het zag er namelijk zo geweldig uit, dat we hier nog geen uitspraken over durven te doen. De officiële website van de game staat inmiddels ook online en is hier te bezoeken.

Update: De Ubisoft perswebsite heeft Watch Dogs in het systeem staan voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.