http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fcd5cb411276.jpg

Quantic Dream kwam een tijd geleden met Heavy Rain, een game die werd gezien als iets totaal nieuws en innoverends. Deze ontwikkelaar komt nu met een gloednieuwe titel, die overigens al uitgelekt was. Het gaat over een vrouw die contact heeft met levende doden, of in ieder geval iets tussen onze wereld en de andere kant.

In deze game ga je het leven van een personage lijden, door zowel moeilijke als makkelijke tijden. Je krijgt echt een band met je personage en de uitgangspunt van deze game gaat character development zijn, iets wat je niet vaak ziet. Je personage zal gespeeld worden door Academy Award winnaar Ellen Page.

De beelden die men toonde waren realtime en dus ook in-game, het gesprek dat je ziet is tussen een politieagent en je hoofdpersonage. Opeens begint een kopje koffie op de tafel te trillen en je merkt gewoon dat de spanning echt wordt opgebouwd op dit moment. Opeens ziet de politie agent een litteken in je nek en vliegt het kopje koffie van de tafel tegen de muur aan.

Je merkt hier duidelijk dat je personage krachten bezit die buitenaards zijn en het lijkt ook alsof ze dingen ziet die nog moeten gebeuren. Ze zegt op een gegeven moment namelijk “they’re coming” en vervolgens stormt er een SWAT-team het politiegebouw binnen. Vervolgens opent de agent de deur waarin het personage zich bevind en daar stopt het.

Er wordt afgesloten met wat actiebeelden en je ziet vliegen auto’s, helikopters, en alles draait eigenlijk om de zoektocht naar de personage. Maar het personage is zo sterk en zo bovennatuurlijk, dat ze gewoon niet te pakken valt te krijgen.

Een releasedatum hebben we helaas nog niet.

Video

Screenshots