http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4fcd6ca6b7bf9.jpg

Ineens was de zaal donker vannacht tijdens de persconferentie van Sony op de E3. Toen uit het niets kwam daar The Last of Us en iedereen begon al meteen te joelen, want dit is natuurlijk waar veel mensen naar uit hebben gekeken. De game werd live gespeeld en de twee personages in de game klommen een huis binnen, die zo goed als instortte. Grafisch was de game waanzinwekkend mooi, echt prachtig.

Toen ze aan het sluipen waren en over het dak liepen van het gebouw vlogen de duiven van het dak af. Vervolgens moesten ze sluipen want er waren heel veel mannen aanwezig in het huis waarvan ze niet wilden dat die hun zagen. Maar helaas ging de stealth wurging toch niet on opgemerkt en moest de mannelijke personage zijn pistool tevoorschijn halen, hij begon toen dan ook te schieten op de mannen in het huis.

De actie was enorm filmisch en bruut, mensen werden op brute wijze vermoord en dat was toch wel heel erg vet. De spanning van het gevonden worden is constant aanwezig in de game en dat maakt de speelervaring echt heel uniek. Het was overduidelijk dat je speelde met het mannelijke figuur en dat het meisje meer een soort handlanger is in je doen en laten, vertrouwen is hier dan ook belangrijk.

Toen de demo afgelopen was nam Jack Tretton het podium weer over en werd er helaas verder geen releasdatum genoemd.