http://playsense.nl/images/file/img_4fd89dad66277.jpg

In een interview met Jim Ryan, het hoofd van Sony Europe, geeft Sony aan de WiiU toch wel te zien als een potentiële bedreiging voor de PS3. Dat ze de WiiU als bedreiging zien vinden wij zelf opvallend, aangezien het een totaal andere categorie mensen aanspreekt.

Sony zelf heeft alleen dan wel weer een heel erg goed gevoel over hun line-up en denken hiermee perfect te concurreren. Het draait volgens Jim Ryan dan ook allemaal om content, mensen die de hardware kopen en het zien als een gadget is dan ook maar een kleine groep, aldus Ryan.

Alhoewel veel uitgevers verder bouwen op bestaande franchises is Sony de enige die hier en daar een risico durft te nemen. Zo hebben ze twee nieuwe IP’s voor volgend jaar, namelijk The Last of Us van Naughty Dog en Beyond: Two Souls van Quantic Dream. Sony is altijd al een uitgever geweest die geheel nieuwe games een kans geeft, ondanks het feit dat dit toch altijd maar een gewaagde beslissing is.

Het lanceren van nieuwe IP’s gaat niet geheel zonder risico, maar volgens Jim Ryan wordt het een stuk makkelijker met een installbase van ruim 64 miljoen. Dit is namelijk het aantal PS3’s wat verkocht is door het Japanse bedrijf. De kritiek op de PS Vita kwam in het interview ook nog aan bod, hij vertelde dat de PS Vita volgend jaar ruim 60 titels moet gaan krijgen, iets wat de meningen wat moet gaan veranderen over de PS Vita.