Kojima bevestigt Metal Gear Solid 5!

Er gingen de afgelopen paar maanden al heel wat geruchten de ronde dat Konami, achter de schermen hard aan het werken is aan een mogelijke Metal Gears Solid 5. We dachten dat de game mogelijk zou worden aangekondigd op de E3 maar tevergeefs.

Maar niet getreurd, vandaag is er namelijk een artikel online verschenen uit het franse IG Magazine waarin Hideo Kojima bevestigd dat er momenteel zeer hard wordt gewerkt aan een Metal Gear Solid 5. Ook bevestigde hij dat de game volledig zal draaien op de nieuwe FOX Engine en dat onze favoriete held Solid Snake helemaal terug zal zijn.

Hieronder vind je een quote waarin Hideo Kojima de langverwachte Metal Gear Solid 5 bevestigd.

There will be a MGS5 with the new Fox Engine, but what we showed was not the in-game play, or something like that, says Hideo Kojima. It was only a demo that we had developed internally and that we released because the lighting and all interactions with the environment had fooled everyone.

Boxshot Metal Gear Solid 5

Metal Gear Solid 5

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ongelooflijk dat MGS4 één van de mooiste games op de PS3 is en dat de vervolgdelen minder mooi zullen zijn doordat deze ook op de X360 komen. MGS vond ik geweldig, maar nu de game multiplatform is hoef ik em niet meer. Gaat gewoon altijd ten koste van de kwaliteit.

 2. Anoniem -   
  46.144.153..xxx's avatar

  Gaat mij puur om het spel en lelijk zal MGS 5 toch niet worden neem ik aan??? Voor mij een must have, want het verhaal van de Metal Gear games is altijd top!!!

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  MGS5 is niet bevestigd voor eendert welke console. Metal Gear is nooit exclusive geweest eigenlijk. Er was altijd wel een deel ergens anders beschikbaar. MGS4 is alleen op PS3 beschikbaar en ik hoop dat MGS5 dat ook zal zijn. Met die lange filmpjes lijkt het me wel moeilijk om dat op de X360 te krijgen

 4.    385 XP
  Frankaro's avatar

  Haha ben ook benieuwd op hoeveel Xbox dvdschijfjes deze game gaat uitkomen, nu gaan we het grote voordeel van bluray merken.

  OT: ben heel benieuwd naar deze game vond MGS4 een echte topper.

 5.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  Eigenlijk vond ik dat het verhaal met MGS4 heel mooi ‘af’ was. (behalve de allerlaatste scene, die had wat mij betreft niet gehoeven). Wat dat betreft hoeft MGS5 voor mij niet echt.

 6.    5443 XP
  7th-son's avatar

  zolang Kojima goed kan voortborduren zonder de huidige timeline te veel aan te passen vind ik het geweldig. ik zou zowieso al een metal gear titel meteen aanschaffen als de naam kojima er op staat.

  Ik hoop eigenlijk dat ze op een of andere manier de Metal Gear en Snatcher games wat meer gaan linken, aangezien die er al aardig wat zijn.
  Voor degene die Snatcher niet kent, dit is een cyberpunk textadventure uit de jaren 80/90, ook van de handen van Kojima.

  Metal gear speel ik al sinds deel 1, en dat deel kwam uit in 1987, en is en blijft 1 van mijn favourite games!

 7.    83 XP
  gertraaf's avatar

  De solid lijn is volgens mij nog steeds ps3 exclusive. Die hak bende van de nieuwe mtg mag van multi.