Peter Moore: “In de toekomst zullen Triple-A games gratis zijn”

Peter Moore, we kennen de grote man achter onder andere Battlefield 3 en het aanstaande FIFA 13 vast wel. Hij is een heel groot man in de game industrie en vandaag kwam hij wel met een heel bizarre uitspraak. Volgens hem zullen in de toekomst namelijk alle Triple-A games gratis zijn.

In een tijdsbestek van vijf á tien jaar vanaf nu zullen alle games gratis te verkrijgen zijn volgens Peter Moore. Nou ja, helemaal gratis is het nooit bij deze mensen. Zo zal er in de toekomst gebruik worden gemaakt van ‘microtransacties’. Dit houd in dat het bedrijf achter de game dagelijks zo’n vijf á zes cent verdiend aan jouw, dit is dus te vergelijken met bijvoorbeeld de betaalfuncties op een YouTube account met een partnership.

Het andere voordeel aan deze microtransacties is dat de community van een game natuurlijk veel groter wordt. Op dit moment worden grote games enkele miljoenen malen verkocht en na een X aantal maanden speelt nog maar de helft of een kwart de game. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van microtransacties, zullen veel meer mensen de game gratis op kunnen pikken en misschien spelen we dan straks wel met 50 miljoen mensen tegelijk Battlefield 6, of iets dergelijks?

Natuurlijk is dit maar de uitspraak van één man, maar wel een groot man. Wat vinden jullie van deze microtransacties? Of houden jullie alles liever bij het gene zoals het nu is? We kijken uit naar jullie reacties, want microtransacties zijn ten slotte wel zeer revolutionair in deze industrie!

 1.    1535 XP
  Mithrandir's avatar

  Er zal nog heel veel moeten gebeuren voordat dit werkelijkheid wordt. Zo moeten dan eerst alle games always-on worden, en zelfs Blizzard krijgt dat niet goed voor elkaar met hun Diablo.
  Daarnaast zou dit betekenen dat er geen Single Player games meer komen, want microtransacties en MP zijn direct met elkaar verbonden.

  Bovendien is de huidige trend juist de andere kant op: EN betalen voor de game, EN betalen voor DLC, EN betalen voor een online pass.
  Dat gaan de developers natuurlijk nooit meer opgeven.

  Ik hoop dat het niet gaat zoals bij LotRO, waar F2P ingevoerd is, maar je vervolgens na het start-gebied ineens nergens meer kan komen, omdat alle quests aangekocht moeten worden.

  Voor mij is dit iig een enorm schrikbeeld. Ik houd niet van MP games, en ik betaal liever 1x een wat groter bedrag voor een spel dan heel vaak kleine bedragen. Dan speel ik het uiteindelijk toch niet.

 2.    1488 XP
  lilrobbie22's avatar

  nu zouden de meeste mensen het niet geloven paar misschien is het over een aantal jaren realiteit! Het systeem heeft voordelen en nadelen net als deze systeem

 3. crew Redacteur -    2221 XP
  Sensu's avatar

  Ja, inderdaad… Uitspraak van één man. Wie gelooft dit nu weer? Haha!

 4.    28 XP
  Mr.Beard's avatar

  in de toekomst zal er geen armoe meer zijn.

  kortom, iedereen kan wel iets voorspellen. de toekomst kan heel anders uitpakken dan hoe deze man hoopt snel een zakcentje te maken.

 5.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik ben hier wel voor want nu betaal je zo’n 50 euro voor een game en dan bij de meeste games heb je ook nog DLC. En dan word het toch wel duur vind ik. Als het goedkoper kan ben ik daar voor

 6.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Ik zou zo’n systeem echt niet trekken hoor. Ik erger me er altijd vreselijk aan als een deel van het spel is weggelaten om het te kunnen verkopen als DLC, dit zou het alleen maar erger maken.

  Bovendien werkt het volgens mij alleen bij (MMO)RPG-achtig spul. Niet echt bij SP games.

 7.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Dat is de man van me hart

 8.    336 XP
  HTC Bwoy !'s avatar

  @Sixstar6: eerst moeite met praten en nu gay, het wordt er zo niet beter op.

  OT: Dit zou heel nice zijn, maar om eerlijk te zijn, zie ik het nooit gebeuren.

 9.    28 XP
  Plaplar's avatar

  Alsjeblieft niet zeg!