Peter Moore, we kennen de grote man achter onder andere Battlefield 3 en het aanstaande FIFA 13 vast wel. Hij is een heel groot man in de game industrie en vandaag kwam hij wel met een heel bizarre uitspraak. Volgens hem zullen in de toekomst namelijk alle Triple-A games gratis zijn.

In een tijdsbestek van vijf á tien jaar vanaf nu zullen alle games gratis te verkrijgen zijn volgens Peter Moore. Nou ja, helemaal gratis is het nooit bij deze mensen. Zo zal er in de toekomst gebruik worden gemaakt van ‘microtransacties’. Dit houd in dat het bedrijf achter de game dagelijks zo’n vijf á zes cent verdiend aan jouw, dit is dus te vergelijken met bijvoorbeeld de betaalfuncties op een YouTube account met een partnership.

Het andere voordeel aan deze microtransacties is dat de community van een game natuurlijk veel groter wordt. Op dit moment worden grote games enkele miljoenen malen verkocht en na een X aantal maanden speelt nog maar de helft of een kwart de game. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van microtransacties, zullen veel meer mensen de game gratis op kunnen pikken en misschien spelen we dan straks wel met 50 miljoen mensen tegelijk Battlefield 6, of iets dergelijks?

Natuurlijk is dit maar de uitspraak van één man, maar wel een groot man. Wat vinden jullie van deze microtransacties? Of houden jullie alles liever bij het gene zoals het nu is? We kijken uit naar jullie reacties, want microtransacties zijn ten slotte wel zeer revolutionair in deze industrie!