http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a8b982436673.jpg

Gisteren zijn we gearriveerd in Keulen, hoofdzakelijk voor de Gamescom, maar eerst stond een middagje GDC op de planning. Op de GDC hebben we onder andere een demonstratie gekregen van de nieuwe Crytek Engine versie 3 en hebben we gepraat met de heren van Dolby Digital. GDC staat voor Game Developers Conference en is speciaal gericht op ontwikkelaars. Ze tonen hier hun nieuwste snufjes op technisch gebied en hopen het zo aan de man te brengen bij andere ontwikkelaars.

[nggallery id=165]

Degene die ons een demonstratie gaf heette Francesco, hij is zeer betrokken bij het ontwikkelen van deze engine en wist ons een paar indrukwekkende dingen te laten zien. De detail van de levels waren ontzettend hoog, vergeet Killzone 2, dit gaat verder dan welke PS3-game ook. Voordat we echter games gaan zien die deze engine gebruiken zijn we wel een aantal jaartjes verder, in het derde of vierde kwartaal van 2009 zal namelijk de engine pas af zijn en klaar voor gebruik. Hieronder vind je een video demonstratie van deze engine, helaas mochten we niet teveel filmen en moesten we ons houden aan enkele regels desondanks hebben we toch wat footage opgenomen.

Verder zijn we ook nog even langs de mensen achter Dolby Digital langs geweest, ze werken op het moment aan een nieuwe DB-techniek speciaal voor games. Hetgeen wat ze lieten horen klonk in ieder geval enorm goed, zoals we gewend zijn van Dolby Digital. Ze lieter echter niet heel veel los over de nieuwe techniek en gaven enkel wat sound-demo’s om ons toch iets te laten zien.

Verder was de GDC leuk om bij te wonen, echter was het meer een evenement voor developers dan pers. We houden jullie natuurlijk up-to-date vanuit Keulen en meer specials volgen deze week!