Exclusief: Crytek Engine 3 demonstratie + GDC ’09

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a8b982436673.jpg

Gisteren zijn we gearriveerd in Keulen, hoofdzakelijk voor de Gamescom, maar eerst stond een middagje GDC op de planning. Op de GDC hebben we onder andere een demonstratie gekregen van de nieuwe Crytek Engine versie 3 en hebben we gepraat met de heren van Dolby Digital. GDC staat voor Game Developers Conference en is speciaal gericht op ontwikkelaars. Ze tonen hier hun nieuwste snufjes op technisch gebied en hopen het zo aan de man te brengen bij andere ontwikkelaars.

[nggallery id=165]

Degene die ons een demonstratie gaf heette Francesco, hij is zeer betrokken bij het ontwikkelen van deze engine en wist ons een paar indrukwekkende dingen te laten zien. De detail van de levels waren ontzettend hoog, vergeet Killzone 2, dit gaat verder dan welke PS3-game ook. Voordat we echter games gaan zien die deze engine gebruiken zijn we wel een aantal jaartjes verder, in het derde of vierde kwartaal van 2009 zal namelijk de engine pas af zijn en klaar voor gebruik. Hieronder vind je een video demonstratie van deze engine, helaas mochten we niet teveel filmen en moesten we ons houden aan enkele regels desondanks hebben we toch wat footage opgenomen.

Verder zijn we ook nog even langs de mensen achter Dolby Digital langs geweest, ze werken op het moment aan een nieuwe DB-techniek speciaal voor games. Hetgeen wat ze lieten horen klonk in ieder geval enorm goed, zoals we gewend zijn van Dolby Digital. Ze lieter echter niet heel veel los over de nieuwe techniek en gaven enkel wat sound-demo’s om ons toch iets te laten zien.

Verder was de GDC leuk om bij te wonen, echter was het meer een evenement voor developers dan pers. We houden jullie natuurlijk up-to-date vanuit Keulen en meer specials volgen deze week!

13 reacties

 1.    1106 XP
  ferrariking's avatar

  Leuk;) ziet er mooi uit;)

 2. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Lol ItsRedd op de stoel van MS xD!

 3.    3761 XP
  jimke1's avatar

  ja ziet er echt heel goed uit deze zou ik willen op mijn ps3:)

 4.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Echt vet man ! πŸ˜€ zeker die intro, nice xD

 5.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  lets them coming dit is vet πŸ˜€

 6.    1562 XP
  dikked's avatar

  ziet er gaaf uit

 7.    3457 XP
  bardfielt's avatar

  Ziet der echt fantastisch uit! Je kan het moeilijk vergelijken met killzone maar ik vindt dit wel mooier ^^ Ik houd wat meer van realistische mannetjes en wapens enzo + omgeving ^^

 8.    86 XP
  ralph9994's avatar

  videocopilot:P

 9.    85 XP
  Enfirnity's avatar

  -1 voor het shirt en de pet, shirt te vaak gezien en zo een pet mag je alleen zo dragen als je of rapper of gehandicapt bent.

 10.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Kale boel daar bij M$!? en ze zijn nog gierig ook EMPTY WATERBOTTLE’S weg geven!!! πŸ™‚

  #9 Enfirnity: en dit slaat nergens op (niks mis mee)als hij zich in deze kleding prettig voelt moet hij het gewoon aan trekken, niemand zeurt toch ook niet over die jurk die jij vandaag aan heb πŸ˜‰

 11.    5882 XP
  7th-son's avatar

  zo bijzonder vind ik het allemaal niet om eerlijk te zijn

 12.    59 XP
  michelmani's avatar

  Alleen beetje jammer dat die intro zo goed als precies van een tutorial over is genomen. De redactie weet wel waar ik het over heb πŸ˜‰

 13.    6677 XP
  Myx's avatar

  Mooie edgine kan niet wachten totdat die op de ps3 komt πŸ˜€