http://playsense.nl/images/file/img_4fe4b804a574f.jpg

De PlayStation Vita heeft het zwaar als handheld zijnde, dat terwijl de Nintendo 3DS echt als zoete broodjes bij een bakker over de toonbank vliegen. Nintendo verhoogt alleen de inzet en komt met een nieuwe versie van de Nintendo 3DS, wat het de PS Vita waarschijnlijk nog moeilijker gaat maken.

Hierboven afgebeeld kun je de Nintendo 3DS XL zien, deze komt op 19 augustus 2012 naar Noord-Amerika, dezelfde dat dat New Super Mario Bros. 2 uitgebracht wordt. Handheld gaming is dan ook absoluut nog in leven en Nintendo versterkt haar positie telkens maar weer op dit gebied. Het wordt dan ook tijd dat Sony met een antwoord komt, liefst in de vorm van nieuwe en goede games.

Deze nieuwe Nintendo 3DS gaat geprijsd worden op 200 dollar in Noord-Amerika, waarschijnlijk zal dit 200 euro in Europa worden, alsnog goedkoper dan de PS Vita. Ook krijg je voor deze prijs er een 4GB-kaart bij. In Europa is het apparaat al vanaf 28 juli te krijgen, een stuk eerder dan Noord-Amerika.

Dit gaat in Japan overigens het succes van de PS Vita nog meer zwaarder maken, daar is het apparaat namelijk niet zo populair als dat die in het westen is. De Nintendo 3DS daarintegen gaat in Japan als een trein en verkoopt als een malle.

http://playsense.nl/images/file/img_4fe4ba636c48a.jpg