Metacritic is een Amerikaanse verzamelwebsite van cijfers die diverse internationale media aan games en andere media geven. Ook wij zijn bij Metacritic aangesloten, wat betekent dat het gemiddelde cijfer voor een game mede door ons bepaald wordt. Interessant allemaal, maar veel boeiender is om te weten dat uitgevers Metacritic zeer nauwlettend in de gaten houden.

Zo ook Electronic Arts die zich een wel heel erg hoge lat oplegt. David DeMartini (Senior VP Origin), heeft in een interview met MCV aangegeven dat de uitgever hoge interne doelen heeft. Deze zijn zo hoog dat het haast onhaalbaar lijkt, want ze willen voor elk product dat ze uitbrengen een Metacritic score van 90 of hoger hebben.

Of het EA ooit gaat lukken is zeer twijfelachtig, toch is het wel goed om te zien dat een bedrijf dusdanig hoge eisen stelt, want dat kan enkel de kwaliteit ten goede komen.

“EA is in a really interesting place. We have this bar that is set so high, so that whether it is any of our games or services, we want to be 90 plus Metacritic at everything,”